logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Aproape de doi ani personalul medical de la IMSP SCM „Sfânta Treime” luptă cu perfida boală COVID-19, și aceasta pentru că sacrificiul este parte integrantă a profesiei, o particularitate indispensabilă pentru oamenii în halate albe, îi aplaudăm pe toți și le trimitem un gând bun și recunoștința noastră, a tuturor.

    Cu adevărat, acești oameni, reprezentanți ai celei mai umane profesii, zi și noapte se dedică celor câteva sute de pacienți internați în Departamentul COVID-19 de la CE Moldexpo. Firește că cea mai mare împlinire profesională pentru personalul medical constituie biruința asupra bolii și starea de bine a pacienților. Dovadă sunt zeci de scrisori expediate de pacienții tratați, sunt mesaje de recunoștință adresate administrației SCM „Sfânta Treime”, medicilor, asistenților medicali și întregii echipe.

    Potrivit dlui Alexandr Cornogolub, conferențiar universitar, șef al Departamentului Terapie Intensivă din cadrul Departamentul COVID-19 de la CE Moldexpo: „Pandemia COVID-19 continuă, însă noi, prin acțiunile noastre, zilnic facem tot posibilul ca pacienților să le oferim o nouă șansă de viață! Nu este deloc ușor, însă medicii mereu au fost și vor fi cei a căror misiune este să salveze și să trateze. Personalul medical este foarte bine pregătit și face față tuturor cazurilor clinice atestate în Departamentul COVID-19 de la CE Moldexpo.

    Desigur, ne bucurăm când pacienții ne spun – mulțumesc, Doctore, este ceea ce ne mobilizează, dă esență sacrificiului nostru. Cel mai recent exemplu în acest sens este o pacientă care a ținut foarte mult ca recunoștința ei față de personalul medical să-și găsească reflectare în sursele mass-media.

    Pacienta Liuba Chirca a fost internată într-o stare critică, cu o afectare pulmonară de 70% și maladii asociate, precum patologii cardiovasculare, diabet zaharat și obezitate, toate acestea la momentul internării au precedat anumite temeri pentru un deznodământ favorabil. Însă, bunul Dumnezeu, dar și tactica bine țintită a tratamentului prescris de medici, au determinat ca pacienta să depășească boala.»

    Departamentul COVID-19de la CE Moldexpo din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”, în toată această perioadă, de la dezlănțuirea pandemiei și până în prezent, are o însemnătate enormă atât în procesul de triere, cât și în ceea ce privește tratamentul pacienților Covid confirmați.

    Un aport considerabil la gestionarea managerială a acestei infrastructuri de mii de metri, care a fost transformată într-o veritabilă structură medicală, îi aparține dlui Oleg Crudu, director al IMSP SCM „Sfânta Treime”. Grație aptitudinilor medicale și manageriale, dânsul reușește să gestioneze cele mai importante aspecte, de la componentele clinice la factorul uman: „Este oportun să mulțumesc întregii echipe pentru efortul depus, dar și pacienților ale căror mesaje pline de empatie ne inspiră! Sunt convins că, într-o zi, toți împreună vom opri pandemia COVID-19”.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP