logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • 14 iunie întreaga planetă marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Nevoia de sânge este în continuă creștere. Sângele este indispensabil pentru multe terapii și nu doar în situații de urgență. Ce valoare are gestul prin care putem salva vieți, a explicat ascultătorilor, dna Svetlana Gușan-Mîță, medic anesteziolog-reanimatolog, șef cabinet de transfuzie a sângelui de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova.


  Dna Svetlana Gușan-Mîță a menționat că: „14 iunie este o ocazie pentru a le mulțumi donatorilor de sânge voluntari, dar și un prilej de a crește gradul de conștientizare a nevoii de donare a sângelui. Nevoia de sânge și de componente sanguine este în creștere. Zilnic, spitalele au nevoie de sânge, destinat multor bolnavi, celor cu cancer, persoanelor care au hemoragii importante datorită traumelor, intervențiilor chirurgicale, sau în timpul nașterii.
  Așadar, donarea de sânge facilitează o gamă largă de tratamente esențiale care, de multe ori, sunt vitale pentru viața pacienților. De asemenea din donațiile de plasmă, o componentă a sângelui, se utilizează pentru fabricarea medicamentelor precum imunoglobulinele sau factorii de coagulare.
  În spitalul pe care-l reprezint, sunt foarte mulți medici și asistenți medicali care donează sânge.
  Vreau să încurajez oamenii ca să aibă̆ grijă unii de alții și să țină seama că un gest simplu poate salva vieți.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP