logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 14 noiembrie, marcăm – Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. Este o inițiativă a Federației Internaționale de Diabet, ca răspuns la preocupările diabetului zaharat.

  În acest an, campania de conștientizare se desfășoară cu genericul ”Cunosc riscul – evit consecințele” și se axează pe educația intensivă a persoanelor care trăiesc cu diabet, dar și a profesioniștilor din domeniul sănătății, ceea ce ar permite o mai bună accesibilitate la o platformă educațională de calitate, care educă și încurajează diagnosticarea precoce și respectarea unor stiluri de viață pentru a lupta împotriva prevalenței în creștere a diabetului la nivel mondial.

  În acest context, în dimineața acestei zile, echipa secției Endocrinologie de la SCM ”Sfânta Treime”, a organizat mai multe acțiuni care au avut o tentă curativă, informativă, dar și educativă. Pacienții internați în secție, dar și din spital, au avut parte de pliante cu informații prețioase privind gestionarea diabetului și măsurile de prevenire, concursuri interactive și o tombolă. Pacienții au fost plăcut surprinși de grija și atitudinea medicilor și a asistenților medicali din secție, dar și din întregul spital.

  Secția Endocrinologie de la SCM ”Sfânta Treime”, are o capacitate de 30 de paturi și este unica secție din municipiu destinată tratamentului pacienților cu diabet zaharat și afecțiuni ale glandei tiroide. Anual, în cadrul secției sunt tratați peste 1000 de pacienți.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP