logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În fiecare an în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Vederii. Misiunea evenimentului, organizat de Agenția Internațională de Prevenire a Orbirii (IAPB) este de a atrage atenția publicului larg privind implicațiile orbirii și ale deficiențelor de vedere și modalitățile prin care acestea pot fi prevenite. În plus, Agenția Internațională de Prevenire a Orbirii dorește să încurajeze autoritățile naționale abilitate să investească în programe de menținere a sănătății vizuale.

  Obiective de importanță majoră din domeniul sănătății vederii au fost adoptate și la cea de-a 74-a Adunare Mondială a Sănătății, eveniment desfășurat în perioada 24 mai-1 iunie 2021, la Geneva. Printre obiectivele majore trasate de Adunarea Mondială a Sănătății care au drept termen de îndeplinire până în anul 2030, sunt creșterea cu 40% a acoperirii a viciilor de refracție și creșterea cu 30% a acoperirii pentru operația de cataractă.

  Vederea este un simț pe cât de vital, pe atât de prețios, la care facem apel în toate acțiunile noastre. Utilitatea vederii e esențială atât pentru integrarea organismului în mediu, cât și pentru educația individului. O vedere bună asigură creierului informațiile de care are nevoie, în timp real și la claritate maximă. Îngrijirea vederii solicită responsabilitate pentru propria persoană și pentru cei din jur.

  În acest an sloganul Zilei Mondiale a Vederii pune accentul pe emoție: «Iubește-ți ochii!»

  Pornind de la iubire, descoperim prețuirea, grija și respectul. Pentru toți cei ce apreciază importanța vederii și sunt preocupați de sănătatea oculară, Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii recomandă efectuarea periodică a examinării acuității vizuale și a analizatorului vizual extern.

  Potrivit OMS, la nivel mondial peste 1,1 miliarde de persoane trăiesc cu deficiențe tratabile de vedere.

  Cu prilejul acestui eveniment mondial, aducem sincere Felicitări întregii echipe a secției Oftalmologie și Microchirurgie a Ochiului din cadrul IMSP SCM “Sfânta Treime”. În semn de mare recunoștință pentru aportul adus în tratamentul afecțiunilor oculare, vă dorim multă sănătate și succese!

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP