logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În data de 17 mai, comunitatea internațională consemnează Ziua Mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale.  În acest context, dna Natalia Sumarga, medic cardiolog, șefa secției Cardiorecuperare de la SCM „Sfânta Treime” a realizat un transfer informațional despre măsurile de profilaxie și control a HTA  în ediția “Zi de Zi“ de la Radio Moldova.

  Potrivit medicului, pentru a reduce în mod constant hipertensiunea, e nevoie să fim activi fizic în fiecare zi. Activitatea fizică zilnică poate produce o schimbare majoră, chiar dacă riscul de a dezvolta hipertensiunea arterială crește odată cu înaintarea în vârstă, exercițiile fizice pot acționa ca o măsură preventivă, cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi,  este cea mai bună măsură pentru scăderea tensiunii arteriale. Printre  exercițiile cardiovasculare care ne ajută să menținem tensiunea arterială în limitele normei sunt: mersul pe jos; urcatul scărilor; mersul pe bicicleta;  înotul și dansul.

  Ziua Mondială de luptă împotriva hipertensiunii din acest an este marcată cu genericul ”Măsurați-vă tensiunea arterială cu precizie! Controlați-o! Trăiți mai mult!”, cu scopul de a sensibiliza populația în privința riscurilor și efectelor tensiunii arteriale crescute și de a încuraja oamenii din toată lumea să prevină și să controleze această boală.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP