logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În luna mai 2019, în cadrul celei de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătății a fost adoptat Rezoluția WHA72.6 „Acțiunea globală privind siguranța pacienților”, prin care s-a decis de a marca la 17 septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. Motto-ul Zilei propuse de OMS în anul 2020: «Siguranța lucrătorilor din domeniul sănătății: o prioritate pentru siguranța pacienților!» (Health Worker Safety: A Priority for Patient Safety)

  În acest an Ziua Mondială a Siguranței Pacienților își propune sensibilizarea populatiei cu privire la siguranța lucrătorilor medicali și la necesitatea unei abordări integrate a siguranței pacienților. Accentul este pus pe relația dintre siguranța lucrătorilor din domeniul sănătății și siguranța pacienților: «Siguranța lucrătorilor din domeniul sănătății – este siguranța pacienților».
  Pandemia COVID-19 este cea mai mare provocare și amenințare cu care se confruntă omenirea astăzi, iar sistemele de sănătate sunt afectate de o criză de securitate fără precedent atât pentru lucrătorii medicali, cât și pentru pacienți. Pandemia a creat o presiune imensă asupra sistemelor de sănătate din întreaga lume care nu pot funcționa fără personal medical. La rândul său, disponibilitatea personalului medical competent, calificat și motivat este esențială pentru a asigura furnizarea în condiții de siguranță a îngrijirii pacienților.
  Pandemia COVID-19 a evidentiat probleme iminente cu care se confruntă lucrătorii din domeniul sănătății în majoritatea țărilor: nivelul crescut de stress afecteaza nivelul de siguranță – apare riscul de a contracta virusul, riscul de aparitie a infectiilor nosocomiale, lipsa sau utilizarea inadecvată a echipamentului personal de protecție și alte mijloace de prevenire și control al infecțiilor, crescând astfel riscul de erori care pot dăuna atât pacienților, cât și lucrătorilor medicali. În multe țări, lucrătorii din domeniul sănătății se confruntă cu un risc crescut de infecție, violență, accidente, stigmatizare, boală și deces.
  Asigurarea unui mediu de lucru sigur pentru personalul medical este esențială pentru siguranța pacientului.
  „Expuneți-va pentru susținerea siguranței lucrătorilor medicali!” – este apelul OMS, în necesitatea implicării active prin eforturi urgente și sistematice, a tuturor institutiiolor si persoanelor cointeresate pentru a asigura siguranța lucrătorilor din domeniul sănătății, care este o prioritate pentru siguranța pacienților.

  Sursa: OMS
  https://www.who.int/patientsafety/world-patient-safety-day/en/

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP