logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Săptămâna internațională de prevenire a otrăvirii cu plumb este organizată pentru a sensibiliza populaţia, a o face să conștientizeze și să contribuie la punerea în aplicare a acțiunilor de combatere a efectelor plumbului asupra sănătății umane, în special asupra sănătății copiilor.

  În anul 2002, la Summitul mondial privind dezvoltarea durabilă, guvernele au solicitat încetarea producerii vopselelor ce conțin plumb pentru a evita potențialele riscuri pentru sănătate pe care le prezintă.
  În anul 2011, în scopul facilitării retragerii treptate din producere și eliminare a acestor vopsele a fost aprobată de către Alianța globală pentru eliminarea utilizării plumbului în vopsele. Cu toate acestea, un studiu realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și Organizația Mondială a Sănătății (care coordonează în comun activitatea Alianței Globale) a demonstrat că, la 30 iunie 2018, doar 69 de guverne au confirmat existența unor standarde obligatorii din punct de vedere juridic privind controlul utilizătii vopselelor ce conțin plumb. Expunerea la plumb poate provoca probleme de sănătate pe tot parcursul vieții, însă cei mai afectați sunt copiii.
  Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în anul 2016, expunerea la plumb a cauzat 540 000 de decese și 13,9 milioane de ani pierdute în urma invalidității și a decesului din cauza efectelor pe termen lung asupra sănătății, mai ales în regiunile în curs de dezvoltare. O sursă importantă de expunere internă la plumb, în special la copii, este vopseaua care conține niveluri ridicate de plumb. Aceste vopsele sunt încă disponibile pe scară largă și sunt utilizate în multe țări în scopuri decorative, deși sunt disponibili înlocuitori buni fără plumb. Acesta este adăugat la unele cerneluri pentru a îmbunătăți caracteristicile de culoare și pentru a accelera uscarea.
  Săptămâna internațională de prevenire a otrăvirii cu plumb este organizată pentru a sensibiliza populaţia, a o face să conștientizeze și să contribuie la punerea în aplicare a acțiunilor de combatere a efectelor plumbului asupra sănătății umane, în special asupra sănătății copiilor.

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP