logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Ziua Pământului este un eveniment anual sărbătorit în întreaga lume pe 22 aprilie. Tematica din acest an este: ”Să investim pentru Planeta noastră” – un apel pentru toți să cugete la impactul activității umane asupra planetei și un îndemn de a acționa pentru a o conserva.


  În Republica Moldova, Ziua Planetei Pământ este sărbătorită începând cu anul 1990. Acest eveniment-simbol al protecției mediului înconjurător  și al conservării resurselor naturale de pe Planetă are drept scop major conștientizarea și informarea populației despre problemele existente de poluare  și măsurile necesare de întreprins pentru diminuarea impactului asupra mediului.
  Există numeroase acțiuni simple pe care le poți integra în viața ta de zi cu zi pentru a contribui la salvarea planetei Pământ.
  Alfabetizarea de mediu. O educație civică a populației, inclusiv a tinerii generații va permite crearea locurilor de muncă sustenabile, a unei pieți ecologice de consum și vor permite cetățenilor să se implice într-un mod semnificativ pentru a aborda criza climatică.
  Încetarea poluării cu plastice. Campania “Încetați poluarea cu plastic” îi ajută pe oameni să înțeleagă impactul poluării cu plastic asupra sănătății și asupra ecosistemului.
  Conservare și restaurare. Putem îmbunătăți mediul plantând copaci, păduri în zonele care au mare nevoie de reabilitare.
  Alăturarea la marea curățenie globală. Deșeurile epuizează solul, contaminează sursele de apă dulce, poluează aerul pe care îl respirăm, distrug pădurile și dăunează ecosistemelor și sănătății biodiversității acestora.
  Conform estimărilor OMS și ONU, 25% din povara bolilor sunt condiționate de factorii de mediu (calitatea aerului, apei, fenomenele meteo extreme, deșeurile, etc.)
  Pentru a proteja mediului înconjurător și oamenii de impactul mediului poluat, ca sa avem o planetă mai curată și mai verde, Vă îndemnăm să adoptăm un comportament prietenos mediului, să protejăm apele și aerul, să nu aruncăm deșeurile la întâmplare, să utilizăm inteligent resursele, să economisim resursele, să alegem produse reutilizabile și eficiente energetic.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP