logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, 14 noiembrie, SCM „Sfânta Treime” a găzduit conferința științifico-practică dedicată Zilei Mondiale a Diabetului, care a întrunit colaboratorii spitalului. În cadrul conferinței au fost discutate problemele pe care le implică o astfel de boală teribilă ca diabetul zaharat, metodele de prevenire, modurile de abordare a acestuia etc.

  Evenimentul a început cu discursul șefului secției Endocrinologie, lector universitar USMF „N. Testemițanu”, medic endocrinolog categorie superioară, Natalia Baltag. Apoi a urmat prezentare unui raport întocmit de dna Baltag: „Femeile și diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos: abordarea pacientului cu diabet zaharat în contextul medicinei moderne” (obiective, strategii de profilaxie și tratament).

  Alte rapoarte au fost prezentate de către:

  • Natalia Porcereanu, medic endocrinolog, doctorand:

  “Diabetul zaharat. Educația terapeutică contează”;

  • Tatiana Abraș, medic endocrinolog:

  “ Diabetul și intervenția chirurgicală”;

  • Elena Bivol, medic endocrinolog, doctorand:

  “Principii de insulinoterapie și tehnici de administrare.”

  Persoanele doritoare au avut posibilitatea de a determina nivelul zahărului în sânge (măsurare efectuată de către asistentele medicale a secției Endocrinologie). De asemenea a fost propus spre completare un chestionar de evaluare a riscului apariției diabetului zaharat la adulți.

  În ajun de Ziua Mondială a Diabetului a fost organizată o măsură de educație terapeutică sub forma unei victorine pentru pacienții spitalizați în s. Endocrinologie.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP