logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Pe lângă bucatele tradiționale pe care obișnuim să le pregătim în perioada sărbătorilor, o importanță deosebită o are starea noastră lăuntrică, care cu siguranță nu depinde de bucatele pe care le vom servi, ci de emoțiile pozitive generate de revederea cu oamenii dragi. Care ar fi meniul recomandat de sărbători ce ar da amploare stării noastre de bine și în niciun caz, nu ne-ar provoca un eventual disconfort digestiv, a mărturisit în emisiunea “Sănătate pentru Toți” de la Radio Moldova, dna Margarita Surlari, medic gastroenterolog, șef al secției Gastrologie la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”.

  Dna Margarita Surlari în discursul său a menționat:” Desigur, alimentația corectă trebuie să fie în capul mesei pe tot parcursul anului, iar de sărbători, atunci când meniul este copios și diversificat, e nevoie de și mai multă prudență. Persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului digestiv, e necesar ca și în perioada sărbătorilor să respecte regimul alimentar și tratamentul indicat de medicul gastroenterolog.

  Pentru a evita indigestiile alimentare și toxiinfecțiile, este recomandat să procurăm toate alimentele din magazine autorizate. Produsul ce nu va lipsi de la masa de sărbătoare este carnea. Aceasta este utilizată la prepararea multor bucate tradiționale, de aceea este recomandată carnea de pui, pieptul de curcan, carnea de vită și peștele. Desigur, sunt binevenite și salatele din legume, care au o mare importanță în procesul de digestie. Un alt moment de care e nevoie să ținem cont, sunt băuturile alcoolice. Acestea e nevoie să fie consumate cu măsură, iar după masa de sărbătoare, este indicat să facem cât mai multe plimbări în aer liber.”

  Emisiunea “Sănătate pentru Toți” a culminat cu un reportaj înregistrat în secția Gastrologie de la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime” din Capitală, în care pacienții au vorbit despre problemele de sănătate, dar și despre asistența medicală oferită de profesioniștii din această secție.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP