logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Săptămâna trecută în sala de conferințe a IMSP SCM „Sfânta Treime” a fost dat startul Conferinței științifico-practice a oftalmologilor din municipiul Chișinău ”Actualități în oftalmolgie”.

  Gazda evenimentului – Clinica Oftalmologie și Optometrie al USMF „N. Testemițanu” din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” condusă de Valeriu Cușnir, profesor universitar, d.h.ș.m, deja al șaselea an consecutiv familiarizează comunitatea medicală din municipiul Chișinău cu cele mai noi tehnici și metode de diagnostic în domeniul oftalmologiei și optometriei.

  Anul acesta la conferință au participat: reprezentanții administrației spitalului, în persoana directorului instituției Oleg Crudu, d.ș.m., conferențiar universitar; reprezentanți ai USMF ”Nicolae Testemițanu” – Rojnoveanu Gheorghe, prorector pentru activitate științifică, d.h.ș.m., profesor universitar, șef Catedra Chirurgie; Eugen Bendelic – profesor universitar, d.h.ș.m., șef catedră Oftalmologie, USMF „Nicolae Testemițanu”; Tatiana Țîmbalari – șef Direcție Transplantologie, Agenția de Transplant din Republica Moldova; invitați de onoare de peste hotarele țării: Hans Bjorn Bakketeig – optometrist, Norvegia, A. Koroli – profesor, d.ș.m.; Guzun O., Zadorojnîi O., Mirnenco V., Konovalova N. – Institutul Patologiilor Oculare Filatov din Odesa, Ucraina; Alina Popa-Cherecheanu – conferențiar, Președintele Societății Române de Glaucom, UMF ”Carol Davila” București; Adriana Stănilă – profesor universitar, șef secție Clinica Oftalmologie, Spitalul Județean Sibiu, România; medicii oftalmologi din municipiul Chișinău și de pe teritoriul întregii țări.

  Au fost discutate subiecte cu privire la inovațiile în domeniul oftalmologiei, modul de instruire a medicilor, rezidenților și optometriștilor din Republica Moldova, metode contemporane de diagnostic și tratament a patologiilor oculare, au fost prezentate cazuri clinice care au scos în evidență subtilitățile profesiei de oftalmolog, abordarea corectă și eficientă a pacienților.

  Alina Popa-Cherecheanu a susținut un curs practic „Perimetria”.

  „A devenit o tradiție frumoasă să găzduim acest eveniment de o importanță majoră pentru societatea medicală”, a spus Oleg Crudu, directorul spitalului. Acesta a înmânat Diploma de onoare, în semn de înaltă recunoștință și profund respect, domnului Hans Bjorn Bakketeig, pentru colaborarea fructuoasă de peste 10 ani, pentru dotarea tehnică cu utilaj modern și suportul acordat în procesul didactic atât a secției de Oftalmologie cât și a catedrei de Oftalmologie și Optometrie în frunte cu profesor universitar, d.h.ș.m., Cușnir Valeriu. „Datorită colaborărilor cu partenerii din străinătate, dar și grație lucrătorilor medicali, clinica oftalmologie a spitalului Sf. Treime a devenit una dintre cele mai bine dotate și performante din Republica Moldova”, a menționat Oleg Crudu.

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP