logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În ediția de astăzi „Sănătate pentru Toți” de la Radio Moldova, dna Elena Bonari, medic reumatolog din cadrul secției Reumatologie de la Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a vorbit publicului ascultător despre sindromul dureros lombar.

  Potrivit dnei Elena Bonari, durerea lombară joasă reprezintă o suferință frecventă și afectează toate vârstele de populație. Cu certitudine este o problemă importantă de sănătate, deoarece implică modificări structurale biomecanice și psihosociale.
  În declanșarea durerii lombare joase pot fi diverse cauze: traumatismele, afecțiunile organelor interne, bolile neurologice, afecțiunile inflamatorii.
  În ce privește factorii de risc care pot corela o incidență crescută a durerii lombare joase sunt: obezitatea, efortul fizic intens, sarcina și anxietatea.
  Dna Elena Bonari, de asemenea a menționat că, este esențial ca la primele semne de disconfort apărute la nivelul coloanei vertebrale să ne adresăm la medic.
  Deoarece un diagnostic precoce, urmat de un tratament adecvat este spre binele nostru.
  Cât privește menținerea sănătății coloanei vertebrale, e nevoie să adoptăm un stil de viață sănătos!

  Emisiunea „Sănătate pentru Toți” a culminat cu un reportaj realizat în secția Reumatologie de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, în care pacienții au vorbit despre asistența medicală oferită de profesioniștii din această secție.

  Să aveți sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP