logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 19 octombrie, cu suportul Direcției sănătății a Consiliului municipal Chișinău, în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” au fost redeschise două secții după o reabilitare totală: secția Proctologie și Chirurgie Generală.

  Prezenți la eveniment au fost: Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Stela GRIGORAȘ, rectorul USMF „N. Testemițanu”, academicianul Ion ABABII;; șeful Direcției sănătății a Consiliului municipal Chișinău Mihai MOLDOVANU; directori ai instituțiilor medico-sanitare publice municipale precum și colaboratori ai spitalului.

  De acum încolo pacienții secțiilor de Proctologie și Chirurgie Generală vor beneficia de cele mai moderne condiții hoteliere, dar și de tratament, datorită renovării și modernizării acestora. Ne dorim astfel de condiții în toate spitalele din țară, iar pentru aceasta, împreună cu autoritățile centrale și locale, dar și cu susținerea partenerilor de dezvoltare vom realiza acest deziderat”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

  Rectorul USMF „N. Testemițanu” Ion Ababii a subliniat atitudinea specială și caldă a colaboratorilor, remarcând colaborarea frumoasă și productivă dintre universitate și IMSP SCM „Sf. Treime”, astfel încât în cadrul spitalului activează 11 clinici universitare, fiecare clinică devenind un centru specializat de acordare a asistenţei medicale la nivel înalt de pregătire şi perfecţionare continuă a medicilor și realizare a cercetărilor științifice.

  Evenimentul a fost inaugurat de către șeful Direcției sănătății a Consiliului municipal Chișinău Mihai Moldovanu, care a menționat: „Suntem la etapa finală a renovărilor la SCM „Sf. Treime” din acest an, finalizăm cu deschiderea a două secții concomitent: Proctologie și Chirurgie Generală. Aceste reparații au fost făcute pentru a crea condiții hoteliere pentru pacienți și pentru a motiva lucrătorii medicali. Vreau să vă spun că SCM „Sf. Treimea devenit unul dintre cele mai performante spitale municipale creând un spațiu de competitivitate și concurență spitalelor republicane și private.”

  Angajații și pacienții secțiilor au apreciat lucrările efectuate, exprimându-și recunoștința pentru grija și atenția manifestată de înalții oaspeți.

  Lucrările de reparație în secția Chirurgie Generală au demarat la sfârșitul lui aprilie, iar în data de 19 octombrie am și inaugurat secția, care are o capacitate de 35 de paturi. Menirea medicilor și a întregului personal este de a ameliora starea de sănătate a pacienților și uite că această modernizare a creat condițiile necesare pentru ca cei spitalizați să găsească aici acea liniște lăuntrică, acea atmosferă caldă care într-o anumită măsură va duce la o recuperare fizică mai rapidă. Aducem sincere mulțumiri tuturor persoanelor care au contribuit la realizarea lucrărilor de reabilitare. Vă felicit cu această ocazie, vă doresc multă sănătate, fericire și noi realizări în acordarea asistenței medicale”, a precizat șeful secției Chirurgie Generală Vasile Ceauș.

  Șeful secției Proctologie Mihail Erlih a precizat: „În acest moment important de redeschidere a secției Proctologie din cadrul IMSP SCM “Sfântă Treime” vrem să elucidăm lucrurile frumoase și schimbările moderne parvenite. În secție s-a efectuat reconstrucția totală a camerelor de duş, cu instalarea boilerelor şi cabinelor de duş, veceurile etc. Au fost schimbate sursele de iluminare în coridor și pe hol în conformitate cu normele stabilite de Centrul Republican de Medicină Preventivă. Au fost primite unele instrumente moderne pentru sala de pansamente. Secţia a fost reînzestrata cu paturi funcţionale, lenjerie de pat şi alt inventar. Secția beneficiază și de serviciile cabinetului de endoscopie, care este înzestrat cu aparataj modern cu posibile intervenţii endoscopice şi alte posibilităţi de diagnostic şi tratament la cel mai înalt nivel. Vreau să remarc că secția Proctologie a IMSP SCM “Sfântă Treime” este unica secție de profil din municipiul Chișinău”.

  Directorul Clinicii Chirurgie nr. 2 „Constantin Țîbîrnă” a Catedrei Chirurgie nr. 2 a USMF „N. Testemițanu” doctor habilitat în medicină, profesor universitar Gheorghe Anghelici a relatat: „Secția Proctologie este baza Clinicii Chirurgie nr. 2 încă de la deschiderea spitalului, adică de peste 40 de ani. În toți acești ani am colaborat cu medicii secției, am format o echipă unită și profesionistă, realizând astfel nenumărate intervenții chirurgicale. Executăm întregul spectru de intervenții chirurgicale moderne – de la intervenții minim invazive până la cele mai complexe operații de rezecție a intestinului gros și rectului. Mai mult decât atât, clinica noastră a dezvoltat și a introdus noi metode de tratament minim invazive, care au fost utilizate cu succes mai mult de 10 ani. Vreau să remarc că rezultatele tratamentului nostru și principalii săi indicatori corespund tuturor standardelor și cerințelor moderne. Astăzi, când secția a fost redeschisă după o reabilitare totală, suntem mulțumiți de faptul că la buna calitate a tratamentului se adaugă și condiții hoteliere moderne”.

  Directorul Oleg Crudu a specificat: „Mulțumim persoanelor oficiale că ne-au onorat cu prezența lor în această zi. Cu adevărat, luând în considerație situația economico-socială din țară, redeschiderea unor secții clinice după renovare constituie un eveniment important în viața unui spital. Sperăm că în viitor această activitate va constitui o normalitate absolută pentru fiecare instituție. Considerăm un lucru firesc de a oferi pacienților noștri pe lângă profesionalism, atenție, asistență medicală de calitate și condiții hoteliere la aceleași standarde înalte.

  La moment, 16 subdiviziuni ale spitalului au fost reparate capital cu suportul Direcţiei sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău şi Primăriei municipiului. Acest proces va fi continuat şi pe viitor, astfel ca în 2 ani renovarea și modernizarea să vizeze fiecare secție iar spitalul să asigure condiţii sporite de confort şi igienă devenind unul cu adevărat contemporan

  Suntem onoraţi de vizita oficială a Ministrului Sănătăţii. Apreciem înalt încrederea pe care ne-o acordaţi susţinându-ne în procesul de dezvoltare a tehnologiilor moderne de diagnostic şi tratament. Graţie cooperării noastre, din solicitant de servicii diagnostice şi de înaltă performanţă spitalul a devenit unul principalii prestatori al acestora la nivel național.

  Țin să mulţumesc USMF „N. Testemițanu” în persoana rectorului Ion Ababii pentru colaborarea fructuoasă pe care o dezvoltăm continuu. Prezenţa celor 11 clinici universitare în cadrul spitalului atribuie acestuia un statut înalt de calitate contribuind inedit la creşterea profesionalismului lucrătorilor medicali din instituţie şi sporirea gradului de dificultate a cazurilor rezolvate.

  La final vreau să aduc sincere mulţumiri echipei IMSP SCM Sf. Treime. Procesul de renovări prin care am trecut a demonstrat capacitatea colectivului spitalului de a fi unit, de a avea încredere în colegi, de a-şi valorifica propriile talente şi competenţe spre beneficiul instituţiei.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP