logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, 6 decembrie, după renovare capitală trei secții din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” au fost redeschise, e vorba de Departamentul Primiri Urgențe, inclusiv estacada, Terapie Generală și Ginecologie.

  La eveniment au participat Dl Victor Chironda, Viceprimar al municipiului Chișinău pe domeniul planificării urbane, dl Emil Ceban rector USMF „Nicolae Testemițanu”, Dna Tatiana Bucearschi, șef Direcție generală asistență socială și sănătate a CMC, directori ai instituțiilor publice și private din Chișinău.

  Evenimentul de astăzi semnifică nu doar finalizarea lucrărilor de renovare și modernizare a acestor secții, dar și încheierea proceselor investiționale realizate în anul curent cu suportul Consiliului Municipal Chișinău.

  O atenție majoră a fost acordată Departamentului Primiri Urgențe, unul din 5 existente în Republica Moldova, care dispunând de 16 linii specializate de gardă, acordă asistență medicală pentru circa 60 mii de adresări anuale. O parte componentă a Departamentului o considerăm și estacada de acces care la moment permite deservirea concomitentă a mai multor ambulanțe, chiar și a celor de categoria C. Începând de la estacada nouă, s-a realizat zonarea corespunzătoare a Departamentului Primiri Urgențe întru alinierea acestuia la standardele contemporane. Promptitudinea acordării serviciilor medicale, siguranța pacienților și calitatea actului medical, de rând cu asigurarea confortul optim al pacienților și lucrătorilor medicali au constituit puncte de reper pentru lucrările realizate.

  Participanții la eveniment au împărtășit impresiile sale:

  Dl Victor Chironda, Viceprimar al municipiului Chișinău pe domeniul planificării urbane ne-a comunicat: ”Mă bucur foarte mult că resursele financiare repartizate acestei instituții medicale au fost alocate corect și pe bune sunt foarte surprins de tot ce am văzut, în special estacada și renovarea Departamentul Primiri Urgențe, e un mare succes și o realizare pentru sistemul de sănătate din țara noastră.”

  Emil Ceban rector USMF „Nicolae Testemițanu” a mărturisit:”, Sunt plăcut surprins de condițiile acestui spital. Sunt renovate și modernizate spațiile, oferindu-le pacienților un mediu excelent. Vreau să remarc că pe lângă activitățile curative, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” constituie o bază didactică și de cercetare a noilor invenții în domeniul medicinii. Realizez că în această instituție medicală se muncește foarte mult, o dovadă sunt condițiile și profesionalismul acestui colectiv ghidat de dl Oleg Crudu.”

  Dna Tatiana Bucearschi, șef Direcție generală asistență socială și sănătate a CMC a spus: „ Pe parcursul anilor am asistat la un proces de schimbare continuă a acestui spital. Acum cinci ani, această instituție medicală avea condiții foarte modeste, astăzi regăsesc un spital modern, cu condiții foarte bune pentru pacienți și personalul medical care muncește 24 din 24 de ore. Toate aceste renovări bine gândite și realizate se datorează administrației și în special dlui Oleg Crudu, care este un manager foarte iscusit.”

  Dl Oleg Crudu, director al IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a remarcat: „În spatele realizărilor, mereu este o muncă imensă. Pentru anul 2019 a fost elaborat un plan ambițios care a inclus 10 proiecte de renovare. Acest plan a fost susținut de Consiliul Municipal Chișinău, care a alocat 17,2 mln lei. O parte din cheltuielile efectuate au fost acoperite și din sursele proprii ale spitalului.

  Astfel în 2019 deja au fost deschise după lucrări de renovare și modernizare următoarele secții: Otorinolaringologi cu 30 paturi; Pneumologie – 30 paturi; Neurologie – 35 paturi, Cardiorecuperare – 30 paturi și Chirurgie septică – 35 paturi.

  Astăzi asistăm la deschiderea acestora. Reiterez faptul că am schimbat practicele existente în funcționarea unui departament de urgență. Am reușit să ne aliniem standardelor internaționale de organizare și funcționare a Departamentului, atât prin delimitarea zonelor și organizarea procesului, cât și prin dotarea cu tehnologii și dispozitive medicale. Totuși, atuul Departamentului Primiri Urgențe, la fel ca a întregului spital o constituie echipa sa. Persoane competente, motivate pentru îmbunătățire, capabile să implementeze cele mai inovative și performante tehnologii medicale, să asigure servicii de calitate pentru pacienții noștri în condițiile unor parametri hotelieri ale spațiilor clinice de excelență.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP