logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În dimineața acestei zile, peste 500 de lalele au fost dăruite pacientelor internate la Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”. De flori s-au bucurat și personalul medical care este și azi la datorie. Pentru multe paciente această notă de culoare a constituit o adevărată bucurie și au ținut să adreseze cuvinte de mulțumire celor care se îngrijesc de sănătatea lor dar și de suflet.

  Ana B. ne-a mărturisit că este asistentă medicală în raionul Telenești, însă în aceste zile a fost internată în secția Cardiorecuperare: ”Mulțumesc, sunt plăcut surprsă de acest gest și vreau să le doresc medicilor tineri din mâinile cărora am primit această floare, multe succese, pace și dragoste. De asemenea, multă sănătate întregului colectiv din acest spital minunat”.

  Bineînțeles că de sărbători ne-am dori să fim acasă lângă cei apropiați, însă așa este viață, uneori acești îngeri în halate albe ne vin în ajutor spune Silvia R. din raionul Rezina, pacientă în secția Terapie Generală: ”Sunt de câteva zile internată, însă de la o zi la alta starea mea de sănătate se îmbunătățește grație profesioniștilor din acest spital. Ziua de 8 martie, este sărbătoarea noastră a femeilor și deci la toate le doresc sănătate, dragoste și pace.”

  Printre pacientele care au remarcat gestul frumos din dimineața aceste zile, sunt și pacientele Varvara și Vera, refugiate din Ucraina, care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Pacienta Varvara ne-a povestit ”Sunt din orașul Kiev, am fost internată de urgență în secția Pneumologie, acum după patru zile pot respira și mă simt mult mai bine. Medicul meu curant este femeie și se numește Svetlana Șveț, vreau să îi mulțumesc pentru grija cu care mă tratează…Scuzați am emoții, vreau foarte mult ca lumea să trăiască în pace… ”.

  Probabil sunt firești emoțiile în această zi în care consemnăm Viața, Iubirea, Renașterea acest gând a fost preluat de Vera, refugiată din orașul Nicolaev: ”Chiar dacă am fost internată într-o stare gravă, am reușit să simt multă empatie, grijă și profesionalismul a acestor oameni care muncesc în acest spital. Deja sunt de câteva zile internată, medicii spun că în curând mă voi însănătoși, sunt bucuroasă, iar acest gest de a primi o floare în dar, este un simbol frumos și le mulțumesc tuturor celor care au organizat acest eveniment. Mulțumesc pentru condițiile și tratamentul de care beneficiez în acest spital modern cu condiții bune și cu oameni generoși”.

  Această tradiție de a oferi flori, constituie un gest de generozitate și emoții pozitive adus pacientelor internate la IMSP SCM „Sfânta Treime”.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP