logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În dimineața acestei zile, la SCM “Sfânta Treime”, a fost organizat un concurs pentru asistentele medicale, în contextul Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, care a fost marcată în data de 5 mai. Astfel, asistentele medicale au participat la cele două probe prevăzute de concurs, una teoretică și alta practică. Toate participantele au susținut probele cu brio, și asta pentru că acest moment cheie este efectuat zilnic de zeci de ori, înainte de a îndeplini toate procedurile medicale.

  Potrivit Cristinei Boclinca, șefa Serviciului de supraveghere și prevenire a infecțiilor nosocomiale, concursul organizat este  pentru a reaminti că igiena mâinilor reprezintă o procedură de precauție standard fundamentală necesară în cadrul unei instituții medicale pentru a preveni apariția infecțiilor nosocomiale. De asemenea, medicul a reiterat că practica mondială arată că infecțiile asociate asistenței medicale sunt ordinare și pot fi prevenite ținând cont de faptul că totul e în mâinile noastre. În SCM “Sfânta Treime”, igiena mâinilor este o prioritate, iar personalul medical respectă cu strictețe cele 5 momente cheie ale igienei mâinilor, în timpul efectuării actului medical, demonstrat astăzi și la probele de concurs.

  Veronica Mîța, asistenta medicală principală a IMSP Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a menționat că respectarea igienei mâinilor în instituțiile medicale protejează atât pacienții, cât și personalul medical. Un simplu gest al spălării mâinilor poate preveni multe infecții.

  Concursul organizat la tema – igiena mâinilor, poate constitui un îndemn și un exemplu frumos pentru pacienți, dar și întreaga populație, reamintind că mâinile curate salvează vieți.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP