logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • Specialiștii din secția Urologie, dețin pionierat în întreaga țară pentru diverse metode minim invazive în tratamentul patologiilor urologice. Cu ajutorul acestor metode intervenționale, pacienții sunt ajutați să-și depășească starea precară de sănătate. Este și cazul lui Vitalie Dziuba, care a fost recent supus unei intervenții minim invazive și care ține în mod expres să mulțumească profesioniștilor din secția Urologie.

    Pacientul Vitalie Dziuba ne-a mărturisit:” După intervenție mă simt însuflețit că totul va fi bine. Această stare se datorează, Doctorului Vladimir Caraion, dânsul este pentru mulți pacienți, omul care oferă un nou început, iată și eu sunt printre acești pacienți care voi avea un nou parcurs după intervenție, grație aptitudinilor excepționale ale acestui medic.
    Pe lângă asistența medicală care este organizată la cel mai înalt nivel, îmi permit să spun aceasta prin comparație, sunt plăcut uimit de condițiile hoteliere dar și de alimentația oferită pacienților internați, aceasta face diferența, și, mă bucur că dl Oleg Crudu, director al acestei instituții a reușit ca din acest edificiu în doar câțiva ani să-l transforme într-o instituție medicală modernă, numai este spitalul care altădată crea anumite rezerve pacienților. Cu adevărat, vreau să mulțumesc administrației acestui spital pentru atitudinea pe care o au față de pacienți și de asemenea un mulțumesc mare pentru medicul chirurg, Vladimir Caraion. Adresez pentru acești oameni, cele mai sincere urări de bine, multă sănătate și prețuire pentru tot ce realizează în numele pacienților”.
    Prin metoda TURP, i s-a efectuat intervenția pacientului, Vitalie Dziuba, metodă care cu succes este utilizată în cadrul spitalului nostru a spus dl Vladimir Caraion, medic chirurg urolog, șef al secției Urologie: ”E o metodă care implică îndepărtarea endoscopică a părții centrale obstrucționate a prostatei și este utilizată la înlăturarea țesutului adenomatos dezvoltat în interiorul prostatei. O atare intervenție face posibilă lărgirea uretrei prostatice și, prin aceasta, îmbunătățirea fluxului de urină. La internarea pacientului am constatat că suferă și de alte patologii asociate, e vorba de cardiovasculare și renale, astfel că ne-am străduit preoperatoriu să aducem starea pacientului la parametrii care ne-au permis să intervenim asupra patologiei severe de care suferea. Intervenția a fost realizată cu succes, la moment, pacientul se simte bine și urmează să fie externat, desigur cu recomandările terapeutice de rigoare”.
    Conform secției Informatică și statistică medicală, În ultimele 9 luni ale anului 2021, în secția Urologie au fost tratați peste 1218 pacienți.
    Începând cu anul 2015, specialiștii din secția Urologie din cadrul IMSP „Sfânta Treime”, au introdus noi metode de tratament minim invaziv în afecțiunile renale, uretrale, vezicii urinare și a prostatei. Distinctive sunt metodele laparoscopia, ureteroscopia, nefrolitotomia percutantă și metoda TURP.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP