logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Specialiștii secției Oftalmologie și Microchirurgia ochiului din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” în colaborare cu specialiștii Catedrei Oftalmologie și Optometrie a USMF „Nicolae Testemițanu”, condusă de profesorul Valeriu Cușnir, au elaborat o serie de recomandări pentru protecția personalului medical și a pacienților atunci când oferă servicii medicale oftalmice în condițiile COVID-19.

  Stimați colegi, oftalmologi!

  Conform ultimelor studii din Wuhan (China), s-a detectat o expresie puternică a virusului în lacrimile pacienților cu infecție cu coronavirus și în canalele lor nazolacrime. Prin urmare, oftalmologia este un departament cu risc foarte înalt de contaminare în această situație. Trebuie să fim foarte conștienți de expunerea profesională și să fim pe deplin protejați pentru a preveni infecțiile.

  • Ori de câte ori personalul medical contactează cu pacienții, acesta trebuie să poarte măști, mănuși și ochelari de protecție, să acorde atenție deplină igienei mâinilor, să se splele pe mâini frecvent și să nu își frece ochii.
  • Se suspectează că virusul poate fi transmis și prin contact direct cu ochii după atingerea acestor suprafețe contaminate, cum ar fi atingerea sau frecarea ochilor.
  • De asemenea, este important să se asigure protecția pacienților oftalmologici de infecția cu coronavirus înainte de consultare. Fiecare pacient trebuie să poarte mască în timpul examinării sau procedurilor de tratament.
  • După examinare sau tratament, orice loc atins de pacient trebuie dezinfectat. Șervețelele pe care pacienții le-au utilizat pentru a șterge ochii sau lacrimile nu vor fi aruncate la întâmplare, ci vor fi dezinfectate minuțios.

  Dragi colegi, aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră.

  Catedra de Oftalmologie și Optometrie USMF „Nicolae Testemițanu”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP