logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • IMSP SCM ,,Sfânta Treime’’ a fost vizitată de membrii organizației “Biserica Isus Hrisos Sfinților din zilele din urmă” din SUA Randall&Cheryl Brown, care este implicată în mai multe proiecte internaționale cu sponsorizarea multiplelor instituții medicale inclusiv instituțile, care acordă asistență medicală pacienților cu deficiențe de vedere. Astfel, datorită cooperării cu aceasta organizație, pe parcursul mai multor ani, secția oftalmologie beneficiază regulat de aparataj performant. Un rezultat pozitiv al ultimei vizite a reprezentanților organizației este dotarea secției oftalmologie cu un microscop modern de producție germană (Carl Zeiss), indispensabil pentru efectuarea operațiilor complicate la ochi.

  În dialogul sau cu reprezentantii organizatiei, directorul IMSP SCM ,, Sfânta Treime’’, d-ul Oleg Crudu a mentionat că ,, dotarea instituției cu acest microscop este importantă și binevenită, întrucît va oferi posibilitatea acordării unei asistențe medicale calitative unui numar mai mare de pacienti astfel diminuînd timpul inscrierii în listele de așteptare a pacienților cu deficiențe de vedere.
  Secția oftalmologie este una din cea mai mare si mai solicitată in cadrul SCM ,, Sfânta Treime’’, avînd cele mai frecvente adresări din partea pacienților cu patologia cristalinului.Totodata, menționam faptul că suntem unica instituție unde se efectuiază transplantul de cornee.

  Profesorul Valeriu Cușnir, confirmă că noul utilaj va facilita efectuarea operațiilor de transplant de cornee, acestea fiind unele dintre cele mai complicate în chirurgia oftalmologică.

  Șef secției oftalmologie, d-na Valentina Lupan, atenționează ca noul microscop va permite efectuarea operațiilor pe polul anterior a globului ocular (cristalin, cornee ș. a.) cu o mai mare exactitate și eficiența.
  Luînd în calcul toate avantajele noului microscop – comoditatea, claritatea imaginii ș.a., putem menționa că timpul necesar pentru efectuarea intervenției se va diminua simțitor, ceea ce va permite acordarea asistenței medicale unui număr mai mare de pacienți. Astfel, dacă pînă în prezent numarul operatiilor pe parcursul saptamînii erau cca 80-100 intervenții, grație noului microscop, numărul acestora va crește pana la 160.

  La rîndul său Randall&Cheryl Brown, a menționat că intenționează să colaboreze și în continuare cu SCM ,, Sfânta Treime’’. Astfel, în cel mai scurt timp cu susținerea lor se va organiza un training cu implicarea medicilor oftalmologi din Republicii Moldova cu genericul: «Măsurile de prevenire și tratament a retinopatiei diabetice».

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP