logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Îi felicităm pe colegii noștri cu primirea înaltelor distincții de stat!
  Astăzi, 15.09.2020, conform decretelor emise anterior, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru muncă îndelungată și prodigioasă și înaltă măiestrie profesională au fost conferite ordinele „Gloria Muncii”:
  Dlui Oleg Crudu, director IMSP SCM „Sfântă Treime”, medic-chirurg categorie superioară, doctor în științe medicale, conferențiar-universitar;
  Dnei Lilia Țiganciuc, medic-anesteziolog categorie superioară, șef secție Anesteziologie;
  Dlui Vasile Ceauș, medic-chirurg categorie superioară, șef secție Chirurgie Generală.
  A fost acordată o medalie „Nicolae Testemițanu”, pentru merite deosebite în dezvoltarea ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la dezvoltarea științei medicale, la implementarea realizărilor științei în practica ocrotirii sănătății, la pregătirea cadrelor de cercetători științifici și a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul medicinei Dlui Alexandr Cornogolub, doctor în științe medicale, conferențiar universitar, șef Clinică Anesteziologie și Reanimatologie nr.2, USMF „Nicolae Testemițanu”, în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”.


  Dl Oleg Crudu
  , grație calităților sale de a munci cu multă perseverență, a reușit să devină medic-chirurg și un manager iscusit a celui mai mare spital clinic din municipiul Chișinău.
  După̆ absolvirea facultății de medicină Generală în anul 1995, chirurgia a fost cea pentru care a pledat și a început activitatea la catedra Chirurgie nr 2. Din anul 2002 dl Crudu este cercetător științific la USMF „Nicolae Testemițanu”. Fiind înzestrat cu calități distinctive native, poate lua decizii corecte în doar câteva secunde și astfel a acceptat invitația să activeze într-un proiect internațional în calitate de manager de spital în Sudan, pe care de asemenea dânsul la construit (2006-2010).
  Experiența și profesionalismul și-au pus amprenta în ascensiunea profesională, astfel că din 2011 până̆ în 2015, este șef al secției Chirurgie septică, iar din anul 2015 este desemnat director al Spitalului Clinic Municipal „Sfântă Treime”.
  Dl Crudu este omul care a reușit grație străduinței și devotamentului pentru pacienți și colectivului pe care-l reprezintă̆. În doar cinci ani, dl Crudu a transformat spitalul într-o instituție medicală care corespunde cerințelor moderne.
  Capacitățile manageriale au fost de un real folos la început de pandemie, deoarece dl Crudu a fost inițiatorul și organizatorul Centrului de triere COVID-19, structură care are o mare importanță̆ în depistarea și trierea pacienților cu noul tip coronavirus SARS CoV-2.

  Dna Lilia Țiganciuc, medic-anesteziolog categorie superioară, șef secție Anesteziologie, medicul care și-a demonstrat abilitățile profesionale mai bine de 25 de ani.
  Din 1994 începe activitatea de medic, în 2012 este șef secție Anesteziologie în cadrul SCM „Sfântă Treime”.
  Pe parcursul activități sale profesionale a dat dovadă de devotament față de profesie, grijă față de pacienți, cunoștințele profunde în domeniul anesteziologiei pe care le deține dânsa, sunt indispensabile la salvarea vieților omenești.

  Dl Vasile Ceauș, medic-chirurg categorie superioară, șef secție Chirurgie Generală, mai bine de 40 de ani activează̆ în domeniul Chirurgie.
  Din anul 2005 este șef al secției Chirurgie a SCM „Sfântă Treime”. Pe tot parcursul carierei sale, dl Ceauș a dat dovadă de multă competență, experiența vastă mereu împărtășită colegilor dar și medicilor rezidenți pe care-i învață̆ arta chirurgicală pas cu pas. Abilitățile de a fi responsabil, corect și sincer, determină pacienții să aibă̆ multă încredere în profesionalismul medicului Ceauș.

  Dl Alexandr Cornogolub, doctor în științe medicale, conferențiar universitar, șef Clinică Anesteziologie și Reanimatologie nr.2 USMF „Nicolae Testemițanu”, în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”, a avut o contribuție enormă la dezvoltarea științei medicale, la pregătirea cadrelor de cercetători științifici și a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul medicinii.
  Dl Alexandr Cornogolub este omul care si-a urmat visul să devină un medic profesionist și pe bune a excelat în domeniul pe care-l reprezintă. Pentru aceste merite deosebite, dl Cornogolub a fost decorat cu medalia „Nicolae Testemiţanu”.

  Dragi colegi, vă felicităm pentru distincțiile binemeritate, care reprezintă o confirmare a profesionalismului ! Vă dorim sănătate, succes și noi realizări!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP