logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Invitatul ediției de astăzi “Sănătate pentru Toți” de la Radio Moldova, dl Vasile Cabac, conferențiar universitar, șeful Clinicii Otorinolaringologie a USMF “N.Testimițanu” din cadrul Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a vorbit publicului ascultător despre prevenirea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor ORL.


  Potrivit dlui Vasile Cabac, domeniul ORL este specialitatea care diagnostichează și tratează afecțiunile urechilor, nasului și gâtului. Aceste trei organe sunt învecinate, iar eventuale afecțiuni care pot apărea la nivelul unuia se pot transmite cu ușurință și la celelalte.
  Cu regret, vizita la medic uneori este amânată, ceea ce constituie o mare greșeală. Or, auto-tratamentul poate favoriza dezvoltarea acestor afecțiuni într-o formă severă sau cronică.
  Cât privește cele mai frecvente afecțiuni ORL sunt infecțiile căilor respiratorii superioare, rinita acută sau cronică, sinuzita, rinofaringita, amigdalita, rinoreea și otita.
  Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime” în ultimii cinci ani a procurat tehnică medicală performantă specifică domeniului ORL, care asigură tratamentul pacienților cu diverse patologii otolaringologice. Tratamentul în cazul afecțiunilor ORL se face în conformitate cu cele mai noi abordări și terapii medicale. Astefel, acum trei ani în premieră a fost realizată dacriocistomia o intervenție care a oferit o nouă șansă la 70 de pacienți. De asemenea sunt și alte metode minim invazive realizate cu succes de către specialiștii secției Otorinolaringologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”.
  Desigur, sănătatea e cel mai de preț bun pe care-l avem. Și trebuie să facem orice ne stă în putință ca să o păstrăm. Însă nimeni nu este scutit de boli, iar acestea sunt extrem de numeroase și de surprinzătoare. Iar pentru a le trata, e nevoie la timp să ne adresăm la medic.”

  Emisiunea “Sănătate pentru Toți” a culminat cu un reportaj realizat în secția Otorinolaringologie de la Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, în care pacienții au vorbit despre problemele de sănătate dar și asistența medicală oferită de profesioniștii din această secție.

  Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP