logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Dna Doina Bejenaru, medic cardiolog categorie superioară, șef al secției Infarct Miocardic Acut la IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a vorbit în ediția „Sănătate pentru Toți” de la Radio Moldova despre măsurile de prevenire a bolilor cardiovasculare, în contextul Zilei Mondiale a Inimii, marcată pe 29 septembrie.

  Dna Doina Bejenaru a remarcat că:” Ziua Mondială a Inimii este un prilej de a conștientiza că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate și dizabilitate în întreaga lume. De fapt, este un eveniment medical care ne inspiră să ne schimbăm comportamentul și să ne îmbunătățim sănătatea inimii.
  Vreau să remarc câțiva factorii de risc caracteristici afecțiunilor de inimă: înaintarea în vârstă, predispoziția ereditară, fumatul, alimentația nesănătoasă, lipsa de mișcare, excesul de alcool.
  Mulți dintre factori pot fi preveniți și controlați, așa cum sunt: obezitatea, fumatul, dislipidemiile, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială.
  Efectuarea anuală a controlului profilactic la medicul de familie ne-ar ajuta să prevenim afecțiunile inimii și complicațiile acestora.
  Îndemnul meu ar fi să aveți grijă de inima dumneavoastră, dar și a celor apropiați.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP