logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Dna Natalia Porcereanu, medic endocrinolog categorie superioară, șef al secției Endocrinologie la IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a vorbit în contextul Zilei Mondiale a tiroidei la Radio Moldova, despre cele mai frecvente afecțiuni a glandei tiroide și măsurile de prevenire ale acestora.

  Dna Natalia Porcereanu a menționat că: „Glanda tiroidă este una dintre cele mai mari glande endocrine, iar hormonii produși de glanda tiroidă influențează funcțiile importante ale organismului. Afecțiunile tiroidiene sunt frecvente și afectează oameni de toate vârstele.
  Cele mai frecvente patologii tiroidiene sunt hipertiroidismul și hipotiroidismul. În cazul hipertiroidismului vorbim de o activitatea crescută a tiroidei, iar în hipotiroidism e vorba de o activitate scăzută.
  Din fericire, aceste afecțiuni pot fi tratate cu succes și ținute sub control. Vreau să menționez că sunt foarte importante examinările periodice ale glandei tiroide, binevenite în diagnosticarea precoce a patologiilor tiroidiene.
  Cât privește aportul de iod, sarea iodată este cel mai sigur mijloc de a asigura organismul cu o doză constantă de iod. Alte surse alimentare de iod sunt carnea, laptele, fructele și legumele.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP