logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie și emoții pozitive pentru noi toți. Din păcate, pentru unii, aceste evenimente frumoase au un final trist. Pentru medicii echipajelor de asistență urgentă prespitalicească, secțiilor de traumatologie, dar și Unităților Primiri Urgențe, le sunt arhicunoscute problemele cu care se confruntă pacienții în toiul sărbătorilor și tot acești specialiști știu mai bine cum pot fi prevenite.

  În cadrul emisiunii “Sănătate pentru Toți” de la Radio Moldova, dna Virginia Golovatîi, medic coordonator, chirurg la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime” a spus: ”În perioada sărbătorilor de iarnă este necesar să nu uităm de cele mai simple reguli, care presupun evitarea nu doar a alimentelor bogate în grăsimi, dar și a consumului abuziv de alcool, deoarece acestea contribuie la acutizarea patologiilor deja existente la pacienți, cum ar fi: pancreatitele acute, colecistitele acute, crizele hipertensive, iar în cel mai rău caz, pot induce și decesul pacientului.”
  Dna Virginia Golovatîi, a mai menționat că este foarte important, pacienții cu patologii cardiovasculare să evite băuturile alcoolice, dar și alimentele grase și prăjite, în vederea prevenirii crizelor hipertensive și a altor consecințe nefaste pentru viața acestora. De asemenea pentru prevenirea intoxicațiilor cu alcool să nu se consume produse alcoolice neautorizate, care pot provoca intoxicații grave.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP