logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” a găzduit în data de 27 martie, ședința Consiliului Administrativ al Asociației de Nursing din Moldova.

  La eveniment au participat asistenți medicali din toate instituțiile medicale municipale și din țară, reprezentanți ai Federației Sindicale ”Sănătatea”, directori ai instituțiilor medicale.

  Oleg Crudu, director al SCM ”Sfânta Treime”, în mesajul adresat asistenților medicali din Republica Moldova, a remarcat rolul important pe care îl are această breaslă în consolidarea sistemului medical. Și pentru că evoluția umanității este indispensabilă de trecut, i-a invitat pe participanți să urmărească un proiect  al cărui autor este și care îi aduce în prim plan pe personalitățile care au stat la temelia sistemului medical.

  În cadrul ședinței au fost prezentate și discutate prioritățile și planurile organizației. Printre subiectele din agendă discutate au fost:

  • ”Drepturile esențiale ale asistentului medical în conformitate cu legislația actuală și cum pot fi acestea protejate și promovate în practica clinică de zi cu zi”;
  • “Aprobarea planurilor de lucru și componența Departamentelor profesionale”;
  • “Recomandări privind Ziua Internațională a Asistentelor Medicale și a Moașelor”.

  Ședința Consiliului Administrativ al Asociației de Nursing din Moldova a constituit un prilej pentru a evidenția contribuția semnificativă în îngrijirea medicală, dar și reafirmarea angajamentului de a susține și a promova profesia de asistent medical.

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP