logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Dna Lilia Dumbrăveanu, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, medic chirurg oftalmolog, secția Oftalmologie și Microchirurgia ochiului din cadrul SCM „Sfânta Treime”, a vorbit în emisiunea „Matinal Național” de la Radio Moldova despre particularitățile sindromului „ochi roșu”.


    Dna Lilia Dumbrăveanu a explicat: ”Sindromul „ochi roșu” poate indica prezența mai multor probleme de sănătate, unele dintre acestea sunt benigne, altele sunt grave și necesită îngrijire medicală de urgentă̆.
    Înroșirea ochiului este un motiv de îngrijorare a persoanei la care a apărut acest semn.
    Acest simptom poate indica de la o iritație ușoară până la o afecțiune severă atunci când e asociat cu durere oculară, hipersecreție purulentă, fotofobie, scăderea bruscă a acuității vizuale, caz în care necesită consult medical de urgență.
    Durerea asociată hiperemiei oculare acute poate indica afecțiuni precum glaucom in forma acuta, cheratită, uveită, eroziuni corneene.
    Cauzele pot fi multiple, conjunctivite, inflamația conjunctivei, uveite ale tunicii vasculare, cheratite, blefarite, adecă inflamația pleoapelor, scelerate și alergii, infecții cum ar fi ulcere corneene, prezența corpilor străini, purtarea lentilelor de contact, traume oculare, statul prelungit în fața calculatorului, deoarece scade frecvență clipitului și implicit umezirea ochiului, privarea de somn, dar și efectul secundar al unor medicamente.
    O alta cauză al ochiului roșu, ar putea fi și sindromul ochiului uscat, premenopauza și menopauza, afecțiunile ORL, sinuzita și otita, infecțiile dentare, mediul poluat.
    Simptomatologia variază̆ în funcție de severitatea afecțiunii și de etiologie.
    Este necesar să accentuez că, sindromul de ochi roșu este însoțit mereu și de alte semne cum ar fi, scăderea vederii, senzația de lumină accentuată, secreții, în special uveitele care prezintă inflamații ale tunicii vasculare.
    Tratamentul pentru ochi roșii variază̆ în funcție de cauză.
    Astfel, in cazul simptomelor elucidate, este important prezentarea la un medic competent în îngrijirea oculară, pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat.
    Abordările terapeutice pentru sindromul ochi roșii variază̆ de la tratamente conservative până la intervenții chirurgicale.
    Vreau să subliniez faptul că, în cazul în care ochii roșii sunt însoțiți de simptome precum dureri de ochi, sensibilitate la lumină, vedere încețoșată, trebuie să consultăm de urgentă̆ medicul oftalmolog”.
    Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP