logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Specialiștii sunt pregătiți să facă față unui nou val de COVID-19, a declarat dl Oleg Crudu, director al IMSP SCM „Sfânta Treime” într-un interviu difuzat la postul de televiziune TV 6.

  Dl Oleg Crudu, a reiterat: „Nu am exclus faptul că va fi și valul IV, val predominat de noua tulpină Delta. Strategia managerială a constituit că din momentul descreșterii cazurilor cu SARS CoV-2, unitățile curative ale Departamentului COVID-19 din cadrul CE MOLDEXPO, au fost păstrate, ceea ce însemna că în orice moment suntem gata să le activăm. Astfel, în data de 20 august, au fost activate trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de Terapie Intensivă și Reanimare. Reiterez că capacitatea deplină a Departamentului COVID-19 din cadrul CE MOLDEXPO este de 400 paturi staționar, adică pentru tratamentul pacienților cu forme medii și grave și 100 paturi de triaj.
  Departamentul COVID-19 este asigurat cu personal medical, echipamente medicale, medicamente și consumabile pentru a face față noilor provocări.
  De asemenea, detașarea personalului medical din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” se realizează conform numărului de pacienți internați.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP