logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Spitalul ”Sfânta Treime” a fost menționat cu trofeu și Diplomă de onoare a Primăriei municipiului Chișinău, plasându-se printre primele 10 instituții municipale de forță și performanță.

  Direcția sănătății a Consiliului municipal Chișinău a organizat astăzi, 30 august 2016, un concurs al performanțelor instituțiilor medico-sanitare publice și private din municipiul Chișinău, precum și a conducătorilor acestora. Evenimentul s-a desfășurat în incinta IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, fiind consacrat celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova. La festivitate au participat Primarul municipiului Chișinău, dl Dorin Chirtoacă, șeful Direcției Sănătății, dl Mihai Moldovanu, conducătorii și managerii instituțiilor medicale publice municipale și personalul medical. Menționăm că în cadrul festivității au fost menționate cu trofeu și Diplomă de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău și alte 9 instituții de performanță.

  .IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” reprezintă cea mai polivalentă instituție medico-sanitară publică din sistemul sănătății municipal și are o capacitate de 600 de paturi și a acumulat experienţă bogată în organizarea asistenţei medicale specializate pe 17 profiluri cu folosirea celor mai moderne metode de diagnostic şi tratament. Anual se acorda asistență a peste 35 mii de bolnavi, dintre care circa 25 mii de pacienți sunt spitalizați. Totodată, sunt efectuate în jur de 12 mii de intervenții chirurgicale pe an. Aceste cifre califică spitalul clinic municipal ”Sfânta Treime” ca fiind unul dintre cele mai complexe și importante spitale din municipiul Chișinău, ba chiar din Republică.

  Un prestigiu aparte conferă instituției suportul și activitatea a 8 profesori și 46 de doctori în științe medicale, colaboratori ai Universității de Stat de Medicină ”Nicolae Testemițanu”.

  Printre realizările de seamă pe parcursul a 25 de ani de independență a R. Moldova menționăm instituirea Departamentului de Urgență în baza secției de internare, care a activat din anul 1976. O investiție complexă în domeniul sănătății municipale reprezintă modernizarea și reabilitarea secției Reanimare și Terapie intensivă, care excelează la capitolul personal, aparataj, cât și designe și activează astăzi conform standardelor europene, fiind una dintre cele mai moderne și dotate tehnic secții de reanimare la nivel național.

  Un alt serviciu de calitate este oferit de Centrul municipal de diagnostic prin intermediul serviciului de tomografie, efectuat la un tomograf de ultimă generație, unul dintre cele mai bune din țară, dar și prin intermediul serviciului radiologie digitală, Eco Doppler de cord și vase periferice.

  De asemenea, în 2016 a fost inaugurat Departamentul Cardiologie și Radiologie Intervențională din cadrul IMSP SCM “Sfânta Treime”, specializat în domeniul cardiologiei și radiologiei intervenţionale, oferind servicii atât de diagnostic, cât și de tratament invaziv percutan.

  Astăzi, spitalul ”Sfânta Treime” pune la dispoziţia pacienţilor aparataj medical de ultimă generaţie şi o echipă calificată şi experimentată de medici specialişti cu licențiere națională și europeană, care pun pe primul loc sănătatea şi responsabilitatea faţă de pacienţi.

  VIDEO

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP