logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Sfârșitul lunii aprilie în Republica Moldova a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Anume în acest moment, primăvara își intră pe deplin în drepturi, soarele începe să încălzească, iar natura se trezește la viață. Însă sfârșitul lui aprilie al anului 2017 ne-a surprins pe toți, mai mult decât atât, ne-a speriat binișor.

  În mass-media și pe rețelele de socializare apar tot mai multe imagini cu apocalipsa, care s-a făcut simțită în câteva raioane din Moldova, îndeosebi în capitală. Situația este atât de gravă, încât autoritățile au îndemnat oamenii să nu iasă din case, decât doar în caz de necesitate absolută. Însă există multe posturi de muncă care nu pot fi neglijate indiferent de circumstanțe. Una din ele este medicina, deoarece starea de sănătate a pacienților nu ține cont de vremea de afară. Dimpotrivă, cu cât mai multe capricii ale naturii vor exista, cu atât mai multe vizite la medic și pacienți vor fi în spitale.

  Astăzi, 21 aprilie, indiferent de calamitățile naturale, la SCM „Sfânta Treime” este o zi obișnuită de lucru: medicii consultă pacienții, asistentele medicale efectuează procedurile necesare pacienților, bucătarii pregătesc mâncarea, care este distribuită în saloane de către infermiere. Angajații serviciului gospodăresc Efim Bezdrîghin, Serghei Epuri, Nicolae Castraveț împreună cu vice-directorul administrare infrastructură și logistică Anatol Fortuna sunt la muncă dis-de-dimineață. Începând cu ora 7 dimineața au început să înlăture pagubele provocate în urma copacilor căzuți și au curățat zăpada pentru ca mașinile de ambulanță să poată intra pe teritoriul spitalului fără dificultăți.

  Această calamitate este un adevărat dezastru, consecințele căreia vor fi simțite încă mult timp. Însă viața merge înainte. Fiecare dintre noi poate contribui cu ceva pentru a elimina aceste efecte negative și costisitoare, pentru a reveni la aspectul de odinioară a fiecărui colțișor familiar deja pentru noi.

  P.S. În viitorul apropiat, de îndată ce vor permite condițiile meteorologice, angajații SCM „Sfânta Treime” vor organiza o zi de curățenie pentru a reduce din urmările acestui „potop”, care a afectat în mod deosebit întreg teritoriul spitalului, în special parcul, care de curând a fost curățat în ajunul Sfintelor Paști.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP