logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Ziua Internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day) este celebrată, în întreaga lume, la 12 mai. Această dată marchează și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenței medicale. Cu acest prilej, la 10 mai curent în cadrul SCM „Sfânta Treime” a fost organizată o conferință consacrată Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

  Participanții la eveniment au reiterat importanța profesiei de asistent medical atât la nivel local cât și cel global, referindu-se la calitățile și aptitudinile asistenților medicali, cerințele profesionale și umane înaintate către acestei, și nu în ultimul rând la locul și rolul asistentului medical în cadrul unei instituții spitalicești.
  Astăzi asistenții medicali reprezintă cea mai numeroasă categorie printre lucrătorii medicali. Acest lucru este de înțeles, deoarece ei efectuează cea mai mare parte din munca unui spital. Ei monitorizează punerea în aplicare a prescripțiilor medicale, asigură îngrijirea pacienților etc.
  În SCM „Sfânta Treime” activează 316 asistente medicale, dintre care: 213 dețin categorie profesională superioară; 21 prima categorie și 15 a doua categorie.
  În cadrul evenimentului a organizată și o activitate, deja tradițională pentru IMSP SCM „Sfânta Treime” – ”Inițierea în profesie” în cadrul căreia asistenta medicală principală dna Veronica Miță a felicitat asistentele medicale nou angajate după absolvirea Colegiului medical dorindu-le mult succes în activitate și realizări frumoase.
  La final, directorul instituției, dl Oleg Crudu a adus un mesaj de felicitare prin care a adus mulțumire întregii echipe de asistenți medicali din spital pentru activitatea zilnică, realizată cu profesionalism, devotament și dăruire.

  Felicităm din inimă toți asistenții medicali cu ocazia sărbătorii profesionale! Primiți cele mai sincere urări de bine! Norocul să vă însoțească mereu, iar visele să vă devină realitate! Vă dorim multă sănătate, pace și căldură în familiile dumneavoastră!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP