logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • În fiecare an, la 26 iunie este marcată Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, care are scopul a spori eforturile şi cooperarea în vederea creării unei societăţi internaţionale în care să nu existe consum de droguri. Tema evenimentului pentru anul curent „Ascultă primul” are drept scop conștientizarea efectelor negative și prevenirea consumului de droguri – investiție efectivă în bunăstarea copiilor și tinerilor, a familiilor și comunităților.

    Potrivit unui raport al Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, în lume există aproximativ 300 milioane de consumatori de droguri. În fiecare an, 211 mii decese sunt legate de consumul de droguri. Principala categorie de populaţie vulnerabilă la consumul de droguri o constituie tinerii. Populaţia tânără este mult mai deschisă la nou, la risc, mai dispusă să încerce noi experienţe. Consumul de droguri este pe locul șase în lista celor mai frecvente cauze de deces în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15-49 de ani. În Europa, vârsta medie a persoanelor care au decedat în urma consumului de droguri este de 35 de ani.

    De asemenea, dintre cele 14 milioane de persoane din lume consumatori de droguri injectabile, 1,6 milioane sunt infectate cu HIV, 7,2 milioane sunt infectate cu virusul hepatic C, și 1,2 milioane sunt infectate cu virusul hepatic B.

    În Republica Moldova, în ultimii ani situația prin narcomanie se agravează. Comparativ cu anul 2016, în anul 2017, a sporit incidența de la 17,0 până la 25,1 cazuri la 100 mii populație și prevalența – de la 317 până la 328,3 cazuri la 100 mii populație.

    Cu ocazia Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri, este important să ne amintim că, tulburările cauzate de consumul de droguri pot fi prevenite şi tratate.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP