logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Scurt istoric:

  Decizia de a organiza o nouă secție de Terapie Intensivă, a fost adoptată pe data de 01.07.2020 conform ordinului nr.50 din 30.06.2020. ca urmare a majorării numărului de pacienți în stare extrem de gravă, în contextul pandemiei cu Covid -19 în Republica Moldova. Grație suportului Primăriei Municipiului Chișinău, a administrației IMSP SCM ,,Sfânta Treime” și a clinicii de Anesteziologie și Reanimatologie USMF „N. Testemițanu”, secția Terapie Intensiva Chirurgical Somatică și-a început activitatea din 01.07.2020.

  Lucrările de reconstrucție au fost inițiate în anul 2020 și au fost finalizate în primele luni ale anului 2021, acestea fiind efectuate cu suportul Primăriei și a Direcției Sănătății a municipiului Chișinău. În luna iunie, secția Terapie Iintensivă Chirurgical Somatică a fost deschisă cu capacitatea de 12 paturi și corespunde standardelor internaționale.

  În secție activează 13 medici (6 medici – categorie superioară, 1 medic categoria – I și 7 medici – categoria a II), 18 asistente medicale (6 asistente – categorie superioară, 1 asistentă – categoria I, 10 asistente – categoria II), 18 infirmiere.

  Din 01.08.2020 până în prezent secția este condusă de dl Andrei Neburac, medic reanimatolog.

  Secția este bază Clinică a catedrei Anesteziologie și Reanimatologie și parte componentă a Departamentului Anesteziologie și Terapie Intensivă, condusă de conferențiarul universitar Alexandru Cornogolub.

  Colaboratorii secției se implică în pregătirea specialiștilor în domeniu, participă activ la forumuri naționale și internaționale ( Sinaia – 2020).

  Servicii medicale acordate:

  Terapie intensivă în cazul stărilor critice de diferită geneză cu utilizarea techicilor de monitorizare non – invazivă, Dopplerechografie, terapie respiratorie prin ventilație mecanică non – invazivă (NIMV, BIPAP, CPAP) și invazivă (CMV, SIMV, PSIMV, PSV etc.), terapie de dezintoxicare (inclusiv plazmofereză) etc.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP