logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • Astăzi, când spațiul informațional este plin de știri despre numărul medicilor bolnavi, vrem să împărtășim povestea unuia dintre medicii care s-a recuperat și a învins boala COVID, astfel din nou s-a întors la datorie. Este vorba despre dna Nina Bujinova, medic neurolog din cadrul spitalului „Sfânta Treime”.

    Dna Nina Bujinova ne-a mărturisit:

    „Lucrez la spitalul „Sfânta Treime” de la ultimul an de internatură, din 1985, adică mai bine de 35 de ani. Singura schimbare care a avut loc în timpul activității mele este că m-am transferat din secția Neurologie în secția Neurorecuperare. În toți acești ani, munca mea mi-a adus multă satisfacție. Atât în ​​secție, cât și în spital, suntem o echipă prietenoasă, unde toată lumea se sprijină reciproc și își desfășoară munca la un nivel înalt, ajutând pacienții, salvându-le deseori viața. Spitalul nostru este polivalent, există multe secții urgente, unde sunt internați pacienți cu afecțiuni severe, literalmente între viață și moarte.

    Când a început pandemia, mulți dintre medicii spitalului au mers să lucreze la Centrul COVID-19, a cărui organizare a fost încredințată directorului nostru, domnul Oleg Crudu. Cei care au rămas aici au continuat să „țină apărările” ceea ce a fost foarte dificil, deoarece pe lângă unii dintre medicii care au mers la centru, unii au plecat în concediu din cauza vârstei, iar alții în concediu anual planificat. Printre aceștea am fost și eu.

    La sfârșitul lunii aprilie, fiind încă în concediu, m-am simțit rău. Am resimțit o slăbiciune, durere în gât și temperatură. Nu pot spune că eram foarte bolnavă, însă am decis să informez medicul de familie despre starea mea și dânsa mi-a recomandat să apelez la serviciul de urgență.

    Așa că am ajuns la Centrul COVID-19, unde, așa cum am menționat, mulți dintre colegii mei lucrează. După ce s-a confirmat că testul meu este pozitiv, desigur, n-am resimțit mare bucurie. În astfel de cazuri, pacientul este transferat de la centru la unul dintre spitalele care tratează pacienți pozitivi cu COVID. Dar, o noapte, înainte de a fi transferată am petrecut-o la Centru.

    Starea de spirit, precum și modul în care mă simțeam e puțin spus „nu chiar” bine. Desigur, eram îngrijorată cum va fi în continuare, cum se va dezvolta boala. Medicii și asistentele medicale m-au sprijinit cât au putut. Dar ceea ce m-a atins cu adevărat a fost că domnul Crudu a găsit timp să vină la mine, adresându-mi cuvinte de susținere. Și de vreme ce acolo întreg personalul, inclusiv și directorul, lucrează aproape non-stop, vizita sa a avut loc noaptea la ora 24! Nici nu l-am recunoscut imediat în cel costum de „astronaut” purtat de toți angajații Centrului.

    A doua zi am fost transferat la spitalul de boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde am continuat să primesc tratament timp de aproape 20 de zile, deoarece s-a dovedit că am pneumonie bilaterală. Tratamentul nu a fost ușor și vreau să le mulțumesc mult personalului medical al acestui spital pentru îngrijire, profesionalism și răbdare.

    După ce am fost în carantină încă cele 14 zile necesare și, desigur, asigurându-mă că testele sunt deja negative, am decis să merg la serviciu. Deși, dacă aș dori, aș putea să-mi iau concediu (în funcție de vârstă), dar am înțeles cât de dificil este pentru colegii mei, ce flux mare de pacienți e necesar să trateze, iar eu, ca persoană care am învins infecția și deja am imunitate am decis că este rândul meu să fiu la datorie.

    Dragi colegi, vreau să vă mulțumesc foarte mult tuturor, mulțumesc administrației noastre pentru atenție și sprijin, în special, aduc un sincer mulțumesc domnului Oleg Crudu, director al spitalului și doamnei Tatiana More, președintele sindicatului.

    Dragi colegi, aveți grijă de voi! Împreună, vom trece prin toți spinii. Totul va fi bine!

     

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP