logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • Dl Mihail Erlih, medic proctolog, şef al secției Chirurgie Colorectală din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfanta Treime”, în emisiunea „Matinal Național” a vorbit despre diagnosticul, dar și tratamentul afecțiunilor colorectale. Potrivit medicilor proctologi, depistarea precoce a afecțiunilor proctologice are o mare importanta in controlul incidenței cancerului colorectal, care în ultimii ani atestă o frecvența semnificativă.

    Doctorul Mihail Erlih a menționat: „Atunci când este vorba despre proctologie, oamenii evită să se prezinte la medicul proctolog pentru investigații și consultații. Dar, proctologia este asemeni oricăror altor domenii medicale, fără excepție. Astăzi, medicina modernă garantează un tratament confortabil și fără dureri, de aceea nu ezitați să aveți grijă de sănătatea colonului.

    Afecțiunile anorectale si ano-perianale, în special cele necanceroase, includ mai multe boli acute sau cronice și sunt clasificate în funcție de localizare de proveniență și firește simptome. În secția pe care o prezint, pacienții cu patologii colorectale au parte de examinări și tratamente moderne, e vorba de rectoromanoscopie, irigoscopie 3D, fibrocolonoscopie cu biopsie și tomografie computerizată cu contrastare 3D. Aceste tehnici medicale au o mare importanță în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor colorectale. Un aport considerabil în acest sens îi revine administrației și în special dlui Oleg Crudu care a contribuit esențial ca pacienții, dar și medicii să aibă parte de inovații medicale în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor colorectale.

    Medicii secției Chirurgie Colorectală în tratarea pacienților recurg la metode de tratament atât chirurgical minim-invaziv, endoscopic, laparoscopic cât și nechirurgicale, tratamentul conservator.
    Din nefericire, la mulți pacienți atestăm cancerul colorectal, îndemnul meu este ca populația să nu sufere, însă să se adreseze la medic.

    Astfel, vreau să menționez câteva semne care e nevoie să vă ghideze la consultul unui specialist proctolog.

    • Sângerarea, este un semn care poate ascunde o afecțiune gravă, inclusiv un cancer colorectal.
    • Dureri anorectale, senzația de arsuri, pulsații, senzație de corp străin.
    • Apariția unor umflături anale, prolapsul hemoroidal sau rectal, de asemenea secrețiile anale.

    Toate aceste semne pot prevesti afecțiunile despre care vorbesc.

    Țin să mărturisesc că incidența bolilor proctologice este în creștere în ultimii ani. In special, boala hemoroidală, care se află pe primul loc statistic printre bolile proctologice și reprezentă direct consecința condițiilor vieții moderne, alimentația tot mai nesănătoasa, stresul și modul sedentar de viată. Într-adevăr, motive sunt multe, în plus mai este și jena, frica, lipsa timpului liber care de asemenea determină oamenii să ajungă târziu la medicul specialist.
    Afecțiunile proctologice, ca și multe alte boli, au tendința, mai devreme sau mai târziu, sa avanseze în lipsa unui diagnostic și tratament proctologic eficient. Este mai ușor din toate punctele de vedere sa prevenim o posibilă evoluție negativă, tratând aceste afecțiuni în stadiile incipiente, decât sa tratăm cazurile avansate. De asemenea, recomand să nu vă tratați singuri, bazând-vă pe informațiile de pe internet, rude, prieteni, se pierde un timp foarte prețios – momentul terapeutic optim”.

    Să aveți sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP