logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • Ziua Mondială a Apei a fost propusă să fie marcată anual de către Adunarea Generală a ONU în 1992, iar din 1993 este sărbătorită la o dată concretă – 22 martie. Scopul desemnării unei astfel de zile este de a atrage atenția populației lumii asupra gestionării corespunzătoare a resurselor de apă ale planetei. Genericul din 2019 – «Nu lăsați pe nimeni în urmă».

    Înainte de 2003, în mare măsură, a fost luată în considerare protecția apei și, ulterior, accesul la această resursă importantă. Acțiunile au cuprins apa potabilă și cea pentru canalizare.
    În prezent, aproape 700 de milioane de cetățeni din 43 de țări din întreaga lume se confruntă cu o lipsă acută de apă. Se presupune că în 5-10 ani această problemă va deveni actuală pentru aproximativ 3 miliarde de persoane, deoarece rezervele de apă scad într-un ritm accelerat. Acest fenomen este cauzat de poluarea mediului, creșterea populației, utilizarea ineficientă a apei și contribuțiile insuficiente la infrastructură. Apa dulce este considerată cea mai valoroasă resursă – este cea mai utilizată, în timp ce ponderea acesteia este de numai 3% din cantitatea totală de apă de pe pământ. În ciuda faptului că oamenii de știință au găsit o cale de desalinizare a apelor sărate, lipsa apei potabile în multe țări este una dintre cele mai presante probleme.
    Genericul «Nu lăsați pe cineva în urmă» selectat în acest an sugerează că accesul la apă și canalizare, gestionarea durabilă a apei poate fi o forță motrice în lumea de astăzi, o lume a problemelor globale – sărăcia, inegalitatea, dezastrele naturale, crizele umanitare și migrația forțată. .
    Apa pentru toți înseamnă că absolut toți oamenii de pe planetă vor putea avea acces la apă potabilă curată și la o igienă adecvată, într-o lume fără sărăcie, foamete și boli, în care viața poate să înflorească și nimeni nu va fi lăsat în urmă.

     

    Dna Margarita Surlari, șef al Secției Gastrologie de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, în cadrul rubricii „Pastila de Sănătate” de la Radio Moldova, a vorbit despre importanța apei în procesele metabolice din organismul uman și necesitatea de a utiliza zilnic cel puțin 2 litri de apă, pentru a fi sănătoși.

     

     

     

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP