logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • În data de 28 iulie, anual, este marcată Ziua Mondială a Hepatitei. Simbolul său – trei maimuțe, ale căror gesturi semnifică: „Nu văd nimic. Nu aud nimic. Nu voi spune nimic”, denotă atitudinea societății moderne față de hepatită, și anume subestimarea acestei probleme.

    Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în prezent hepatita virală a afectat aproximativ 2 miliarde de oameni, adică fiecare al treilea locuitor al Pământului. Răspândirea bolii este provocată în mare măsură de faptul că, în marea majoritate a cazurilor, ea se desfășoară în mod secret și asimptomatic, și pentru o lungă perioadă de timp. Fără tratament, hepatitele cronice virale duc adesea la dezvoltarea cirozei sau a cancerului hepatic.

    Potrivit informațiilor OMS, hepatitele virale B și C afectează 325 milioane de persoane din întreaga lume și sunt principala cauză a cancerului hepatic (cel puțin 60% din cazuri), dintre care 1,34 milioane de persoane decedează anual.

    Din cauza faptului că boala este asimptomatică, bolnavul, în mod inconștient, poate deveni o sursă de infecție pentru alte persoane.

    Hepatita poate fi prevenită, dar majoritatea oamenilor nu știu cum să acționeze. Prin urmare, de Ziua Mondială a Hepatitei, în întreaga lume, se desfășoară activități care vizează informarea publicului despre această infecție.

    Potrivit OMS, în prezent, principala problemă în lupta împotriva hepatitei este acoperirea insuficientă a populației lumii cu testare și tratament.

    Evenimentele organizate de OMS cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei în 2018 se desfășoară cu sloganul „Diagnosticarea și tratarea hepatitei”.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP