logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Din anul 1998, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, marcăm Ziua Mondială a Vederii. Consemnarea acestui eveniment, Ziua Mondială a Vederii, reamintește despre  cel mai important  simț al omului, prin diverse acțiuni și mesaje pentru a sensibiliza opinia publică asupra problemelor vederii care pot fi  controlate, tratate și prevenite. Mesajul din anul 2022, pune accentul pe iubire, or pornind de la iubire, descoperim prețuirea, grija și respectul, iar evaluarea periodică a sănătății oculare, tocmai pune accentul pe  o gestionare corectă a capitalului vederii.

  Dacă ani la rând, oficialii Agenției Internaționale pentru Prevenirea Orbirii militau pentru eliminarea orbirii tratabile, în acest an,  miopia a devenit cap de afiș, din motivul că  miopia devine principala problemă a lumii contemporane.
  Dl Sergiu Andronic, doctor în științe medicale, chirurg oftalmolog în secția Oftalmologie și Microchirurgia Ochiului din cadrul spitalului “Sfânta Treime” susține că efectuarea periodică a examinării acuității vizuale și a analizatorului vizual extern, poate preveni multe consecințe induse de patologiile oculare. Miopia, reprezintă erorile de refracție, cataracta sau glaucomul  sunt afecțiuni oculare care pot sa afecteze diverse categorii de vârstă, persoane tinere și în etate, dar și copiii.  Educația pentru sănătatea vederii  este  actuală,  devenind o prioritare pentru toate statele lumii și bineânțeles și pentru populația din țara noastră.


  Pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de echipa din secția Oftalmologie și Microchirurgia Ochiului puteți solicita programarea online prin intermediul specialiștilor din medicina primară și a medicilor de familie a sistemului de evidență SIRSM, sistemul Informațional de raportare și evidență a serviciilor medicale.

  Pentru informații 022 49 69 70

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP