logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 14 martie, marcăm Ziua  Mondială a Rinichiului. Anul acesta, Ziua Mondială a Rinichiului se desfășoară sub sloganul ”Avansarea accesului echitabil la îngrijire și tratament”.

  Prin intermediul acestei zile, Societatea Internațională de Nefrologie urmărește să atragă atenția asupra bolilor specifice rinichilor, celor mai recente metode de tratament, măsurilor preventive și evoluției bolilor de rinichi în lume.

  Pentru atingerea acestui deziderat, organizatorii propun măsuri adresate atât comunității, în general, cât şi lucrătorilor din domeniul sanitar și factorilor de decizie din domeniul sănătății publice. În regiunea europeană, în jur de 100 milioane de persoane suferă de bolile renale cronice.

  În Republica Moldova, bolile de rinichi continuă să rămână o problemă importantă de sănătate publică, caracterizată prin nivel sporit de persoane ce suferă de boli cronice renale și persoane ce necesită tratament prin dializă sau transplant renal.

  Pentru sănătatea rinichilor:

  • Alimentați-vă sănătos pentru a preveni apariția diabetului zaharat, a bolilor de inimă și a altor afecțiuni cronice asociate bolilor renale;
  • Asigurați-vă un aport suficient de lichide! Ajustați cantitatea de lichide în funcție de efortul fizic, climă, starea de sănătate, sarcină sau alăptare;
  • Verificați funcția renală dacă aveți unul sau mai mulți factori de risc: diabet, hipertensiune arterială, obezitate, antecedente familiale de boală renală.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP