logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 14 noiembrie, consemnăm Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. Este o inițiativă a Federației Internaționale de Diabet, ca răspuns la preocupările majore privind diabetul zaharat, perceput ca o amenințare pentru sănătatea populației la nivel global. În acest an, campania de conștientizare se desfășoară cu genericul: ”Diabetul: educați azi pentru a proteja mâine!”, exprimă realitatea asupra afecțiunii cu care sute de milioane de oameni trăiesc în fiecare zi, dar care nu au acces la educație, îngrijire. Organizatorii evenimentului mondial atrag atenția că este imperios de important de a educa și a informa populația privind măsurile de profilaxie ale diabetului zaharat.

  În acest context la IMSP SCM ”Sfânta Treime”, au fost organizate mai multe acțiuni care au avut o tentă curativă, informativă, dar și educativă. Startul acțiunilor a fost dat în dimineața zilei în incinta spitalului, personalul medical din secția Endocrinologie a verificat glicemia la zeci de pacienți cu recomandările de rigoare în cazul depistării unei glicemii peste normă, de asemenea au fost oferite pliante cu informații prețioase privind gestionarea diabetului și măsurile de prevenire. Ulterior, în secția Endocrinologie, a fost organizat pentru pacienții internați în secție, dar și din spital, concursuri interactive și o tombolă, toate prin prisma informațiilor despre diabet. Pacienții au fost plăcut surprinși de grija și atitudinea medicilor și asistenților medicali din secție, dar și din întregul spital.

  Secția Endocrinologie de la SCM ”Sfânta Treime”, are o capacitate de 30 de paturi și este unica secție din municipiu destinată tratamentului pacienților cu diabet zaharat și afecțiuni ale glandei tiroide. Anual, în cadrul secției sunt tratați peste 1000 de pacienți.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP