logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În fiecare an pe data de 15 februarie, asistentele de operație primesc felicitări cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Internațională a Asistentei de Operație (Operating Nurse International Day). Consemnarea acestui eveniment fost aprobat de Asociația Europeană a Asistenților Medicali de Operație în anul 2009 și este sărbătorit în multe țări.

  Asistenta de operație este indispensabilul aliat al chirurgului, care face legătură dintre medici și întregul proces de operație în blocul operator. Este un specialist universal, care posedă cunoștințe profunde din diferite domenii ale medicinei, de la standarde specifice pentru prelucrarea materialului chirurgical, monitorizarea cerințelor aseptice și terminând cu fiziologia și anatomia omului.

  Asistentele de operație, ca și medicii cunosc evoluția operațiilor care se efectuează în blocul operator și au suficiente cunoștințe și experiență pentru a lua decizii rapide. Întrucât chirurgul este foarte concentrat în timpul intervenției, asistenta de operație, prin gest și privirea lui, înțelege ce instrument trebuie livrat și ce manipulare urmează să efectueze.

  Pe parcursul anului 2022 în cadrul IMSP Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” în cele 10 săli de operație au fost efectuate 17 088 de intervenții chirurgicale cu aportul 16 asistentelor de operație.

  Felicitări cu prilejul Zilei profesionale a asistentelor de operație! Vă dorim sănătatea, perseverențe, bunăstarea, răbdare, putere, creștere profesională, multe iubire, căldură.

  Fie ca toate atenție și dedicație Dvs să fie apreciată cu adevărat.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP