logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În fiecare an pe data de 15 februarie, asistentele de operație primesc felicitări cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Internațională a Asistentei de Operație (Operating Nurse International Day). Consemnarea acestui eveniment fost aprobat de Asociația Europeană a Asistenților Medicali de Operație în anul 2009 și este sărbătorit în multe țări.

  Asistenta de operație este indispensabilul aliat al chirurgului, care face legătură dintre medici și întregul proces de operație în blocul operator. De abilitățile ei depinde situația din blocul operator, dar și modul în care se va desfășura intervenția și succesul acesteia. Asistenta de operație, în egală măsură chirurgului e nevoie constant să-și îmbunătățească abilitățile. Este un specialist universal, care posedă cunoștințe profunde din diferite domenii ale medicinei, de la standarde specifice pentru prelucrarea materialului chirurgical, monitorizarea cerințelor aseptice și terminând cu fiziologia și anatomia omului. Asistentele de operație, ca și medicii cunosc evoluția operațiilor care se efectuează în blocul operator și au suficiente cunoștințe și experiență pentru a lua decizii rapide. Întrucât chirurgul este foarte concentrat în timpul intervenției, asistenta de operație, prin gest și privirea lui, înțelege ce instrument trebuie livrat și ce manipulare urmează să efectueze.

  Cu prilejul sărbătorii profesionale, Directorul dl Oleg Crudu, medic chirurg, a felicitat asistentele de operație, declarând: „Dragi colegi! Cunoștințele și abilitățile dvs., sensibilitatea, capacitatea de concentrare a atenției, denotă posibilități de rezistență fizică și emoțională pentru a lua decizii corecte, atât necesare pentru fiecare pacient de pe masa de operație. Din păcate, pacienții nu memorizează chipul dvs., însă, credeți-mă, în calitate de chirurg cu o experiență aproape de 30 de ani, asemeni colegilor implicați în operație – anesteziologi, chirurgi și alți specialiști, vă respectăm și apreciem înalt munca efectuată. Vă aduc cele mai sincere urări de bine și cuvinte de recunoștință pentru activitatea și dăruirea profesională. Vă doresc multă sănătate, prosperitate și succese în realizarea scopului propuse!”

  Pe parcursul anului 2019 în cadrul IMSP Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” în cele 10 săli de operație au fost efectuate 13 099 de intervenții chirurgicale cu aportul asistentelor de operație:

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP