logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Anual, în perioada 16-22 septembrie marcăm Săptămâna europeană a mobilității, care reprezintă o campanie de sensibilizare privind mobilitatea urbană durabilă ce promovează schimbarea comportamentului în favoarea mobilității active, a transportului public și a altor soluții inteligente de transport.

  Fiecare ediție a Săptămânii europene a mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este “Eficiență energetică” iar sloganul rămâne același: ”Combină și deplasează-te!”.

  Renunțând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la mașina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât și sănătății noastre. Scopul campaniei este de a promova forme alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea îmbunătățește calitatea vieții, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor și la reducerea numărului persoanelor obeze.

  Sugestii:

  • Utilizați transportul public, acesta are un potențial imens de a ne ajuta să reducem consumul de energie. Cantitatea de energie necesară unei persoane pentru a parcurge un kilometru cu transportul public este mult mai mică decât cu mașina privată.
  • Fiți activi! Deplasările pe distanțe mai mici de 5 km în zonele urbane se pot face pe jos sau cu bicicleta în maxim 30 de minute. Puteți economisi energie și vă puteți îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.
  • Reduceți numărul deplasărilor inutile cu mașina: Organizați-vă mai bine orarul zilnic, combinând deplasările.

  Infrastructura de mobilitate nu se limitează la drumuri și la traficul auto. Adaptarea și crearea infrastructurii este esențială pentru a descuraja utilizarea vehiculelor consumatoare de energie, în principal, a mașinilor private; și să încurajeze modurile de transport mai puțin consumatoare de energie, cum ar fi mobilitatea activă și transportul public.

  Sănătatea nu poate fi menținută fără mișcare!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP