logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În data de 18 octombrie comunitatea europeană marchează Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane. Republica Moldova, alături de comunitatea internațională, marchează pentru al X-lea an consecutiv Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane.

  Cu acest prilej, în perioada 18-25 octombrie, este lansată Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Pe parcursul unei săptămâni, autoritățile publice centrale și locale în parteneriat cu organizațiile internaționale și neguvernamentale vor distribui materiale informative și vor organiza un șir de acțiuni, cu respectarea măsurilor pandemice, cu scop de sensibilizare și informare a publicului larg despre fenomenul traficului de ființe umane și consecințele acestuia. Perfectarea mecanismului de acordare a asistenței și de protecție a victimelor traficului de ființe umane este una din prioritățile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a demarcat un proces de elaborare a unui nou mecanism național, în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație și Centrul Internațional La Strada.

  Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030, pe care Moldova s-a angajat să o pună în aplicare, împreună cu alte 192 de state membre ale ONU, include obiective clare de prevenire a abuzurilor și exploatării, eliminarea tuturor formelor.

  La Strada amintește că apelurile către linia de asistență telefonică 0 800 77777 sunt gratuite, anonime și confidențiale.

  Poliția amintește că cazurile de trafic de persoane pot fi raportate la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, apelând (22) 254 998.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP