logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În perioada 21 – 27 aprilie 2024, marcăm Săptămâna Europeană a Imunizării.

  Săptămâna mondială a imunizării, este marcată în fiecare an în ultima săptămână a lunii aprilie. În 2024, Săptămâna mondială a imunizării se derulează sub sloganul “Vaccinarea protejează generații”, având o semnificație deosebită, deoarece coincide cu cea de-a 50-a aniversare a Programului extins de imunizare (PEI) și va celebra realizările remarcabile din ultimele 5 decenii în protejarea mai multor generații de boli grave.
  În anul 1974, a fost lansat PEI și a avut obiectivul de proteja copiii din întreaga lume de 6 boli infecțioase grave, iar astăzi, acest număr a crescut la 13 vaccinuri recomandate universal pe parcursul vieții și 17 vaccinuri suplimentare, recomandate în dependență de contextul epidemiologic regional.
  Astăzi, fiecare țară are un program național de imunizare, iar vaccinurile sunt recunoscute printre cele mai sigure, cele mai rentabile și de succes intervenții de sănătate publică.
  De peste două secole, vaccinurile au contribuit la siguranța lumii, de la primul vaccin dezvoltat pentru a proteja împotriva variolei, până la cele mai noi vaccinuri. În fiecare an, acestea salvează milioane de vieți.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP