logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În perioada 22-28 octombrie, sunt în desfășurare activități de informare și conștientizare a riscurilor cauzate de expunerea la plumb precum și metode de minimalizare a acestora, la nivel local și național, sub genericul „Stop intoxicației cu plumb în copilărie”.

  Plumbul este un element cu proprietăți toxice, fiind un pericol pentru sănătatea umană, iar vopseaua cu plumb a fost determinată, în acest sens, ca o sursă semnificativă de expunere, în special pentru copii. Organizația Mondială a Sănătății a identificat plumbul ca fiind una dintre cele 10 substanțe chimice ce prezintă o preocupare majoră pentru sănătatea publică și care necesită acțiuni pentru a proteja sănătatea lucrătorilor, a copiilor și a femeilor de vârstă reproductivă. Vopseaua cu plumb este una dintre cele mai răspândite surse de expunere.

  Expunerea la plumb poate cauza o serie de afecțiuni asupra organismului, îndeosebi la copii, deoarece creierul și sistemul nervos sunt încă în curs de dezvoltare. Sunt demonstrate efectele nefaste asupra dezvoltării neurocognitive sau comportamentale, afectând inclusiv sistemul nervos central, cardiovascular, gastrointestinal, reproductiv, hematologic, renal și imunologic.

  Necesar de a selecta cu precauție vopselele destinate utilizării la lucrările de reparație și evitarea categorică a celor care conțin plumb. Pentru aceasta se recomandă verificarea minuțioasă, prin studierea etichetei, a componentelor vopselelor, până la achiziționarea acestora.

  Evenimentul este la cea de-a XI-a ediție, fiind organizat în fiecare an, în ultima săptămână a lunii octombrie.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP