logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În ultima săptămână a lunii aprilie, la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății, consemnăm  Săptămâna mondială a imunizării.

  De peste 200 de ani, vaccinurile au protejat oamenii împotriva bolilor care le pun viața în pericol. Cu ajutorul lor, putem progresa fără grija unor boli precum variola și poliomielita, care au afectat omenirea prin pierderea a sute de milioane de vieți.

  Conform site-ului OMS,  în 2023, evenimentul este marcat în perioada 24-30 aprilie, sub sloganul „The Big Catch-Up”.  Potrivit reprezentanților OMS:”Anul 2023 este oportunitatea noastră globală de a reveni din urmă cu progresul pierdut în imunizarea de bază. Trebuie să ajungem la milioane de copii care au ratat vaccinuri, să restabilim acoperirea de bază a imunizării, care în perioada 2019-2022 a stagnat, să consolidăm asistența medicală primară pentru a asigura imunizarea și  să asigurăm o protecție durabilă în comunități și în lume”.

  Imunizarea,  este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reușite măsuri de prevenție pentru păstrarea sănătății. Cu toate acestea, în prezent există aproape 20 de milioane de copii în lume care nu primesc vaccinurile de care au nevoie și mulți oameni ratează vaccinurile vitale în timpul adolescenței, maturității și până la vârste înaintate, precizează OMS.

  Investițiile și noile cercetări permit abordări inovatoare pentru dezvoltarea vaccinurilor, care dezvoltă știința imunizării, aducându-ne mai aproape de un viitor mai sigur din punct de vedere al sănătății.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP