logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Ziua Mondială a Tiroidei este marcată anual în data de 25 mai în toate țările (World Thyroid Day). Această dată a fost inclusă în calendarul Organizației Mondiale a Sănătății în 2009, atunci când Asociația Europeană a Tiroidei (European Thyroid Association – organizație care studiază problemele legate de glanda tiroidă și bolile sale) a venit cu propunerea de a marca o zi la nivel mondial dedicată acestui subiect.

  BivolInițiativa a fost susținută și de comunitățile medicale direcționate spre același domeniu în țările din Asia, America Latină și de Nord.
  Scopul Zilei Mondiale a Tiroidei este de a sensibiliza publicul cu privire la posibilele patologii ale acestui organ, la depistarea precoce și prevenirea acestor boli, precum și promovarea unor metode moderne de tratament.
  Glanda tiroidă are un rol important în activitatea întregului organism. Hormonii generați de ea contribuie la reglarea metabolismului. Nivelul lor depinde de menținerea temperaturii corpului, producerea energiei, consumul de oxigen tisular și altele. Starea și funcționarea glandei tiroide influențează toate aspectele vieții umane, inclusiv starea de spirit și aspectul exterior.
  Dacă starea glandei tiroide este bună, ea produce cantitatea de hormoni necesară pentru buna funcționarea a organismului. Dacă aceasta este extrem de activă, atunci produce o cantitate prea mare de hormoni și invers, dacă nu este suficient de activă, nivelul hormonilor va fi mai mic decât cel necesar organismului. În oricare caz se va produce o modificare a metabolismului: accelerarea sau decelerarea proceselor oxidative din organism.
  Practic, toate bolile tiroidiene, care au legătură cu cele mai comune boli endocrine se dezvoltă treptat și neobservat, fără manifestări clinice pronunțate.
  Medicul endocrinolog, secția Endocrinologie a SCM „Sfânta Treime” Elena Bivol vorbește despre patologiile tiroidiene, metodele de diagnostic și tratament.

  Amintiți-vă! Astăzi majoritatea bolilor tiroidiene sunt curabile, iar în unele cazuri pot fi prevenite!
  Consultați la timp medicul și efectuați investigațiile necesare.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP