logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • În data de 25 septembrie, la nivel mondial este marcată  Ziua Plămânilor. Este ocazie pentru noi toți să ne unim în promovarea sănătății plămânilor.  Genericul din acest an: „Sănătatea plămânilor pentru toți”, sugerează  pentru a promova o sănătate mai bună a plămânilor. Acest eveniment medical mondial  evidențiază povara globală a bolilor respiratorii majore și impactul COVID-19 asupra sănătății plămânilor.

    Din fericire, majoritatea bolilor respiratorii pot fi prevenite prin îmbunătățirea calității aerului, încurajarea fumătorilor să renunțe la fumat,  depistarea precoce, dar și tratamentul afecțiunilor pulmonare cronice.
    Bolile respiratorii reprezintă o problema importantă in întreaga lume.
    Statisticile mondiale relevă că 65 de milioane de persoane suferă de boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) si 3 milioane decedează din aceasta cauza in fiecare an, ceea ce face ca boala sa fie a treia cauză de deces la nivel mondial.
    10 milioane de persoane dezvolta tuberculoza si 1,6 milioane decedează din aceasta cauza în fiecare an, ceea ce face ca tuberculoza sa fie cea mai frecventa boala infecțioasa letala.
    1,76 milioane de persoane decedează anual ca urmare a cancerului pulmonar, acesta fiind cel mai letal tip de cancer.

    • Vaccinările sunt esențiale pentru controlul și eradicarea multor boli respiratorii ale copilăriei.
    • Majoritatea cazurilor de tuberculoza pot fi vindecate daca sunt diagnosticate precoce și tratate adecvat.
    • Cancerul pulmonar este în mare măsura prevenibil prin controlul fumatului.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP