logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În data de 29 septembrie, sărbătorim Ziua Mondiala a Inimii. Eveniment mondial care ne îndeamnă să avem grija de inimile noastre. Astfel, obiectivul din anul acesta al Zilei Mondiale a Inimii este: ,,Folosiți inima pentru fiecare inimă!”, mesaj care e necesar să ajungă la cât mai mulți oameni pentru ai ajuta să-și îmbunătățească sănătatea inimii și să prevină decesele premature.

  Afecțiunile cardiovasculare, reprezintă cauza principală de deces și dizabilitate la nivel mondial, din nefericire, o treime din toate decesele de pe planetă și jumătate dintre toate afecțiunile asociate cu bolile netransmisibile. In jur de 85% dintre aceste decese sunt determinate de boala de inima și de accident vascular cerebral.

  Reprezentanții OMS relevă că datele nu trebuie sa arate mereu astfel și sugerează că realizând câteva mici schimbări în viața noastră, putem să reducem riscul de boli cardiovasculare, să ne îmbunătățim calitatea vieții și să stabilim un bun exemplu pentru generația viitoare. Acest lucru înseamnă sa ne spunem noua înșine, persoanelor de care ne pasă si tuturor, că este important  să ne îngrijim de sănătatea inimii.

  Grija fâță de inimă  înseamnă să mâncăm  echilibrat, să facem mișcare, să reducem consumul de alcool și să renunțăm la fumat.

  Ziua Mondială a Inimii este un prilej  pentru a reitera că în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” activează 6 secții cu profil Cardiologic, e vorba de Departamentul Diagnostic Funcțional, Departamentul Cardiologie Intervențională și Chirurgie Endovasculară, secțiile Infarct Miocardic Acut, Cardiologie și Cardiorecuperare.

  De Ziua Mondială a Inimii,  Tuturor medicilor cardiologi le mulțumim că se îngrijesc de inimile noastre! Vă dorim multă sănătate și Recunoștință pentru munca Dumneavoastră!

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP