logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În acest an, sloganul Zilei Mondiale a Inimii este ”INIMA MEA, INIMA TA”, ceea ce presupune să avem grijă de inima noastră dar și de a celor apropiați. Doar câteva schimbări nesemnificative în viața noastră ne poate micșora riscul dezvoltării unei boli cardiovasculare.

  Bolile cardiovasculare constituie principala cauză a mortalităţii pe globul pământesc, cauzând anual peste 17,5 milioane de decese. Conform prognozelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în anul 2030 numărul total de decese din cauza bolilor cardiovasculare va atinge cifra de 23 milioane cazuri anual.
  În Republica Moldova maladiile cardiovasculare se situează pe primul loc în structura mortalităţii generale a populaţiei, constituind mai mult de 50% din numărul total de decese.
  Multe boli cardiovasculare pot fi prevenite făcând doar câteva schimbări simple în modul de viață, cum ar fi alegerea alimentelor și băuturilor sănătoase, exercițiile fizice și abandonarea fumatului.
  Inactivitatea fizică poate contribui semnificativ la afecțiunile cardiace, deoarece poate duce la creșterea în greutate, la diabet și la majorarea valorilor tensiunii arteriale. Astăzi, preluați controlul asupra sănătății inimii, devenind mai activ. Efectuați cel puțin 30 de minute de activitate cu intensitate moderată de cinci ori pe săptămână. (Înainte de a începe orice plan de exercițiu, verificați-l cu un profesionist din domeniul sănătății.)
  Renunțarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea inimii. Astăzi printr-un angajament suficient puteți reduce riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral nu doar al dvs, dar și al celor din jur. În termen de 2 ani de la renunțarea fumatului, riscul de boală cardiacă coronariană se reduce substantial. În decurs de 15 ani, riscul de bolile cardiovasculare revine la cel al unui nefumător. Expunerea la fumatul pasiv este, de asemenea, o cauza a bolilor de inimă la nefumători. Deci, renunțați, și vă veți imbunătați sănătatea dvs și a celor din jur. Fumatul pasiv ucide peste 600.000 de nefumători în fiecare an, inclusiv copii!
  Schimbările mici pot face o diferență puternică. De Ziua Mondială a Inimii, împărtășiți cum vă energizați inima și inspirați milioane de oameni din întreaga lume să fie cu inima sănătoasă.
  Inima dumneavoastră dă putere întregului corp, vă permite să iubiți, să râdeți și să trăiți viața din plin. De aceea este atât de important să aveți grijă de ea. Dacă nu faceți acest lucru, vă supuneți pericolului bolilor cardiovasculare.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP